Komentowana treść: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k
[#1] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k
Cz jest szansa na 1.5? :D
2
[#2] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k
Zainstalowałem v1.1.1, rzeczywiście można uruchomić w oknie. Tytuł wciągnął mnie na nowo, mam już kilka save-ów ze spłaconą pożyczką i dobrze zarabiającą firmą szeroki uśmiech Nawet popełniłem krótki materiał i shorta, szczegóły jak poniżej. Tytuł wygląda obłędnie na monitorze CRT i klasycznej RTG z epoki szeroki uśmiech

link do shorta
link
[#3] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k
Powinna być obowiazkowo edukacyjna dla politykow do przejscia zeby objac stanowisko ;)
Zanim nasze srodki pojda w piach na nietrafione inwestycje (w najlepszym przypadku).
[#4] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k

@rjack, post #3

Powinna być obowiazkowo edukacyjna dla politykow do przejscia zeby objac stanowisko ;)

Następnie po zdaniu testu z rentowności firmy w OpenTTD - proste zasady do podpisu. Czym bardziej nierentowne decyzje, tym mniejsza pensja na stanowisku. Jeśli wprowadzają deficyt zadłużając nas, oddają różnicę ze swoich prywatnych pieniędzy. Pensje rosną tylko w ramach wzrostu zamożności obywateli. Rozmarzyłem się szeroki uśmiech
1
[#5] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k

@nowy80, post #4

Tylko że ta gra nie jest o rozdawnictwie na lewo i prawo i o tym jak tworzyć niezliczone stanowiska urzędnicze, dlatego politycy takiej edukacji zupełnie nie zrozumieją i nie będą nawet chcieli zrozumieć
[#6] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k

@lukjan, post #5

Myślę, że nawet gdyby taką edukację przeszli to wyciągnęliby z gry błędne wnioski (np. że mikrozarządzanie wszystkim, łącznie z tym jaką lokomotywę czy autobus kupić, to najlepsze możliwe rozwiązanie).
1
[#7] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k

@recedent, post #6

"Not available language packs wrong version?- taki komunikat przy probie uruchomienia.
1
[#8] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k

@zilog, post #7

Ja też mam błąd, gra nie startuje.
[#9] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k

@zilog, post #7

Odpalaj gre z ikony. W kazdej wersji przez 1.2.0 jest bug ktory powoduje ze jak sie odpali inaczej niz z ikony to bedzie ten wlasnie problem. Za sekunde wrzucam wersje 1.2.0 ktora naprawia ten blad i ma wbudowana obsluge i grafiki tramwajow. Ok wrzucone
[#10] Re: OpenTTD 1.1.0 dla AmigaOS 68k

@_DiskDoctor_, post #8

sciagnij 1.2.0. poprzednie mialy problem ze sciezkami jesli nie byly odpalane z oryginalnej ikony. 1.2.0 powinno dzialac kazda metoda z kazdej lokacji.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem