Komentowana treść: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
[#1] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
Co oznacza słowo:

Nieoficjalne?
[#2] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
Wyśmienita pozycja na wspominki bez ekranu. Zapewne dowiem się też wielu ciekawostek.
2
[#3] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
Polish Amiga Floppy Preservation Group
dorzuciła swoją cegiełkę do powstania tego kompedium
Pozdrowienia dla "V0yagera"
7
[#4] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
Zastanawiam się czy kupić, no ale mówiąc szczerze "zajawka" na stronie wydawcy mnie trochę zniechęcila, liczyłem na "mięso", czyli dużo tekstu a tym czasem widzę tam wielkie obrazki i krótkie notki.
[#5] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż

@_DiskDoctor_, post #1

Zatem spytam wprost: czy nieoficjalne oznacza bez licencji?
[#6] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż

@MUFA-amigaone-pl, post #4

Notki mogłyby być dłuższe, a dla mnie to nie jest minus. Takie mini plakaty. Na półeczce otwarta będzie się lepiej prezentować. Raz na jakiś czas zmiana na inną grę, także będzie cieszyć oko. W piątek trzynastego ustawię na Pechowy Prezent.
3
[#7] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż

@amikoksu, post #6

W piątek trzynastego ustawię na Pechowy Prezent.

Dobry pomysł. Gdy następnego dnia ustawisz coś innego to od razu świat stanie się bardziej piękny.
1
[#8] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
Od lat nie kupuję papierowych książek, bo nie mam na to półek, niewygodnie się je czyta i gdy za parę lat mnie razem z nimi spalą to wszystkie prochy nie zmieszczą się w urnie.
No ale w przypadku tej książki zastosowano perfidny podstęp polegający na tym, że zostanie wydana dokładnie w dzień moich urodzin (już nawet nie pamiętam których). W związku z tym przez następny tydzień będę się mocno zastanawiał nad tą, jakże trudną decyzją - kupić czy nie?
2
[#9] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
zamówione :)
[#10] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
Książka miała być dostępna od 28 września, a przed chwilą wyjąłem ją z paczkomatu.

Noo, nie powiem - jest za co złapać. Będzie przeglądane i czytane.
1
[#11] Re: "Commodore i Amiga: Nieoficjalne kompendium" - przedsprzedaż
Dzisiaj dotarła.
Rewelacyjna jakość, dużo niespodzianek w środku (nie będę spoilował).
Mega dużo grafik i zdjęć, nawet czytać nie trzeba żeby mocno nostalgnąć. :>
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem