Komentowana treść: OpenTTD 1.2.6 dla AmigaOS 68k
[#1] Re: OpenTTD 1.2.6 dla AmigaOS 68k
wieksza predkosc wczytywania wymaga 50mb fast ramu - gra kopiuje swpoje pliki do ramu od razu zeby potem nie miec czkawki. tylko muzyka jest dogrywana z dysku
2
[#2] Re: OpenTTD 1.2.6 dla AmigaOS 68k
OpenTTD to jeden z moich planów na emeryturę. Wersja dla MorphOS jest dostępna od niepamiętnych czasów, dosyć często jest aktualizowana i dlatego w ogóle mam świadomość, że coś takiego istnieje. Z jednej strony przeraża mnogością opcji, a z drugiej strony właśnie tym zachęca. Tylko ja to musiałbym do czegoś takiego usiąść ze spokojna głową, bez tony innych zadań na głowie i poświęcić temu kilka tygodni. Ale to ma szansę mnie wciągnąć.
Wobec tego z niecierpliwością czekam na starość.
2
[#3] Re: OpenTTD 1.2.6 dla AmigaOS 68k

@angree, post #1

Faktycznie szybkość wczytywania znacząco wzrosła. Natomiast nie wiem, dlaczego uruchamia się automatycznie w niskiej rozdziałce co utrudnia później operowanie ekranem, bo mam obraz z lewej ucięty i musze przesuwać ekran, żeby móc skorzystać z jakiejś opcji. Poza tym nie wiem jak się wychodzi z gry, podczas rozgrywki. Przydało by się umożliwić wybór rozdzielczości na starcie.
[#4] Re: OpenTTD 1.2.6 dla AmigaOS 68k

@lukjan, post #3

on powinien pamietac rozdzielczosc jaka ostatnio wybrales. moze masz uszkodzony plik cfg? czekaj sprawdze gdzie on sie dokladnie zapisuje. PROGDIR:openttd.cfg czyli w tym samym katalogu co exek. sprobuj go skasowac, odpal, zmien rozdzialke, wyjdz i wejdz ponownie. powinien ja pamietac. jeszcze sprawdze czy w wersji ktora wszystko laduje do fast ramu nie zapisuje tez cfg do fast ramu... nie. powinien zapisywac na dysk.

na pewno da sie wyjsc z rozgrywki do menu - ikona dyskieki i abondon game zeby wyjsc do menu, a exit game w tym samym menu zbey wyjsc z gry calkiem do WB. pamietaj ze w loresie pasek ma 2 strony. przelaczasz miedzy nimi strzalka po prawej stronie.

jesli menu jest za duze dla ekranu lores, to powinienes byc w stanie przesuwac chwytajac dowolna czesc okna i mozesz okno przesunac tak, zeby gora byla ponad widoczna czescia ekranu (specjalnie dodalem te 2 funckje w porownaniu z oryginalem, zeby dalo sie wszystko od biedy zobaczyc wszystko i ustawic w loresie)

Ostatnia aktualizacja: 17.08.2026 22:06:25 przez angree
1
[#5] Re: OpenTTD 1.2.6 dla AmigaOS 68k
Dlaczego pod aga w rozdzielczosci 640x480 tak słabo widoczny jest tekst.. praktycnie nieczytelny
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem