Komentowana treść: Dune Legacy 0.99.5 dla AmigaOS 4
[#1] Re: Dune Legacy 0.99.5 dla AmigaOS 4
Ciekawe czy dało by rade przeportować Dune 2000 na OS4
2
[#2] Re: Dune Legacy 0.99.5 dla AmigaOS 4

@luka, post #1

Pewnie się da jak ktoś przeportuje Open RA.
1
[#3] Re: Dune Legacy 0.99.5 dla AmigaOS 4

@MUFA-amigaone-pl, post #2

Proszę zauważyć, że Dune Legacy to nie jest port, tylko remake. Zbudowany od podstaw i używa plików z gry Dune II.

Dune 2000 o ile całkiem udany, jest oddzielną produkcją. Zrealizował go inny zespół programistów, choć wydany przez Westwood Studios.

Pamiętam, że wydawało mi się, na podstawie zrzutów ekranu w czasopiśmie, że Dune 2000 używa tzw. voxeli, podobnie jak C&C Tiberian Sun.

Troszkę zdziwiłem się, że używa zwykłej grafiki i można powiedzieć lekko zawiodłem. Ale gra wciągnęła, bo ma kilka smaczków.

Natomiast klasyczna Dune II nadal według mnie niedościgniona pod kątem pewnych rozwiązań.
1
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem