Komentowana treść: Mediator PCI 1200 ZIV
[#1] Re: Mediator PCI 1200 ZIV
Nowy mediator na starych machach... i cena stara...
Miałem mediatora w 4000D co chwila wywalał sie z ppc i bibliotekami sonnet... zmiana na Firebirda rozwiązała problem.
3
[#2] Re: Mediator PCI 1200 ZIV
Witam.
Najpierw trzeba mieć busboard ze slotami ZIV w Amidze aby ten Mediator mieć gdzie podłączyć.
Posiadaczowi zwykłej A1200 się nie przyda.
Co do Mach-ów to pewnie mają jeszcze tira zapasów i je wykorzystują.
Pozdrawiam.
2
[#3] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@ted, post #2

Kiedyś w sferze marzeń, dzisiaj zakup bez sensu. Pistorm zaspokaja wszystkie potrzeby za ułamek ceny. A ta firma jeszcze istnieje, a to ciekawe 😀
6
[#4] Re: Mediator PCI 1200 ZIV
Wow! W koncu! Oplacalo sie wydzwaniac co chwile i truc im dupe o to cool

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2026 10:04:52 przez Mokry
7
[#5] Re: Mediator PCI 1200 ZIV
244 ojro? A w sumie... skoro mam już to Zorro IV ok, racja
[#6] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@_arti, post #5

Że tak sie zapytam co do tych ziv mozna wsadzić? Że nie lepiej ich sie pozbyć i kupic zwyklego mediatora?
1
[#7] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@marggines, post #6

Pewnie tak ale ja lubię swoję karty Zorro2/IV
I teraz jeszcze sobie coś na PCI będę mógł wsadzić w jedną z moich otowerowanych A1200. Fajna sprawa. OK
1
[#8] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@_arti, post #7

Z 20 lat temu miałem mediatora i sobie chwale to rozwiazanie - chociaż teraz jak ktos napisal pistorm i warped vision bardziej mi pasuje. Ale majac mediatora z voodoo3 mialem tez tunertv i fajnie to dzialalo jako scandoubler - mozna bylo miec gre w okienku (albo na full screenie)

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2026 15:50:59 przez marggines
5
[#9] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@marggines, post #6

Że tak sie zapytam co do tych ziv mozna wsadzić? Że nie lepiej ich sie pozbyć i kupic zwyklego mediatora?

Do tych specjalnych slotów nazwanych zIV można wsadzić Fast ATA zIV (taka sama jak na zIII, tylko właśnie inne złącze) i tego mediatora zIV. Bo sloty są dwa.
[#10] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@Mokry, post #9

No o fast ata to wiem ale czym ta na z4 różniła sie od tej co sie na kicki montowalo. Zawsze sie zastanawiałem po co to z4 bylo - chyba ze elbox w planach mial wiele ale jak wyszedl mediator i tanie karty na pci to nie bylo co juz wypuszczać nowego

Ostatnia aktualizacja: 26.08.2026 16:30:38 przez marggines
[#11] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@marggines, post #10

Elbox od zawsze miał ambitne plany. I dalej ma
4
[#12] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@marggines, post #10

No o fast ata to wiem ale czym ta na z4 różniła sie od tej co sie na kicki montowalo.

Tak, rozni sie konstrukcja (chociaz zasada dzialania jest taka sama) i jest od niej o niebo lepsza, w montarzu zwlaszcza. To jest taka sama jak na zorro III do a3000/4000. Ma swoj ROM i pracuje pod 2nd.scsi.device, fast ATA pod rom'y pracuje pod scsi.device.
1
[#13] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@_arti, post #11

Ambitne plany ? Trzepanie jednego od zaraz prawie 30 lat?
1
[#14] Re: Mediator PCI 1200 ZIV

@GezioInż, post #13

z naciskiem na "miał"
2
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem