Komentowana treść: Karta turbo xT do Amigi 600
[#1] Re: Karta turbo xT do Amigi 600
Fajna ta karta.
Gdyby powstalo cos takiego do CDTV to biore od strzalu.
1
[#2] Re: Karta turbo xT do Amigi 600
Mam. Polecam.
[#3] Re: Karta turbo xT do Amigi 600
Specyfikacją przypomina ACA620, tyle że inny procek, 68000 ale szybszy.
[#4] Re: Karta turbo xT do Amigi 600

@QkiZ, post #3

Więcej MHz, ale nie szybszy
Tak czy siak posiadałem xT Turbo i zmieniłem na ACA620 bo trafiła się w okazyjnej cenie, natomiast xT turbo samo w sobie jest rewelacyjnie dopracowane i polecam bardzo
A ACA620 u mnie już z przełącznikiem na 25MHz swoją drogą, zmieniłem na nią tylko przez te kilka slave'ów WHDLoad wymagających 020 i np. Glooma
1
[#5] Re: Karta turbo xT do Amigi 600
Co oznacza xT?
Fajna ta opcja NMI. Tez ciekawe co oznacza.
[#6] Re: Karta turbo xT do Amigi 600

@amikoksu, post #5

Non-maskable interrupt (przerwanie niemaskowalne) - to specjalny rodzaj przerwania sprzętowego w procesorze, którego system nie może zignorować ani zablokować (zamaskować). Używa się go do obsługi krytycznych błędów sprzętowych.
https://en.wikipedia.org/wiki/Non-maskable_interrupt
[#7] Re: Karta turbo xT do Amigi 600

@powerzx, post #6

Potwierdzam, karta jest świetna. Można sobie też zamapować ROM. A600 chodzi zdecydowanie szybciej (mam porównanie bo przeszedłem ze zwykłego FASTu). Ciekawi mnie czy ta funkcja NMI to taki Action Replay. Gdzieś są materiały jak tego używać ?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem