Komentowana treść: Pianeta Amiga - oficjalny raport
[#1] Re: Pianeta Amiga - oficjalny raport
A tak działa SMP na AmigaOS 4.

3
[#2] Re: Pianeta Amiga - oficjalny raport
Wow, ten Paolo był na Xenium w zeszłym roku ze swą polską żoną - mega pozytywny gość z iście włoskim charakterem
1
[#3] Re: Pianeta Amiga - oficjalny raport

@MUFA-amigaone-pl, post #1

Skoro to jest SMP to rozumiem, że wszystkie dotychczasowe programy oraz kompatybilność wsteczną niniejszym wyrzucamy do kosza? Ciekawe.
[#4] Re: Pianeta Amiga - oficjalny raport

@recedent, post #3

Jak widać stary odtwarzacz Emotion działa.
[#5] Re: Pianeta Amiga - oficjalny raport

@MUFA-amigaone-pl, post #4

Stary odtwarzacz Emotion bez przekompilowania na nowy kernel?
Czy to dlatego korzysta tylko z jednego rdzenia?
[#6] Re: Pianeta Amiga - oficjalny raport

Poza tym się nie znam to się wypowiem, ale zdaje się że przejście na system 64-bit oznacza brak kompatybilności a nie SMP. Andrea coś też pisał iż programy 68k działają tylko na pierwszym rdzeniu, akonkretnie to pisał tak:
"W każdym razie kod 68k zawsze działa na rdzeniu 0, ponieważ oprogramowanie korzysta z funkcji SysBase->ThisTask, która nie obsługuje SMP."

P.S.
Mam nadzieję że maile ode mnie dochodzą, bo dawno żadnej odpowiedzi od Ciebie nie otrzymałem.
[#7] Re: Pianeta Amiga - oficjalny raport

zauważmy jednak, że działa na jednym procu
[#8] Re: Pianeta Amiga - oficjalny raport

@MUFA-amigaone-pl, post #6

programy ppc też mogą korzystać z ThisTask, to nie tylko problem kodu z 68k. Może jakiś patchowanie w locie dałoby rade to ogarnąć.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem