[#1] unrar
Gdy rozpakowuje unrarem 3.51 (297.260 bajtów) to często mam losowe zwieszki MOSa. Objawia się to zawsze ciągłym świeceniem diody od hdd, a w logu hitami partycji np. DH3: czyli tej, z której pliki rozpakowywuje. Czy ktoś miał/ma podobny problem z unrarem mosowym ?

Ostatnia modyfikacja: 06.04.08 17:35
[#2] Re: unrar

@deez, post #1

Ja chyba miałem kiedyś podobny problem. Profilaktycznie RARy rozpakowuję do RAM: zawsze.

[#3] Re: unrar

@Marek Szyprowski, post #2

No ja praktycznie zawsze do RAMu rozpakowuje.
[#4] Re: unrar

@Marek Szyprowski, post #2

Chyba ? Teraz już nie masz tego problemu ?

Ostatnia modyfikacja: 06.04.08 23:27
[#5] Re: unrar

@deez, post #4

To jakieś głupie, ale to zależało trochę od samych archiwów - jedne się rozpakowywały ładnie, inne z problemami. Od czego to zależało - nie wiem i nie chciało mi się dochodzić. To czego jestem pewien to to, że XADOpus nie radził sobie z RARami na 100%.

[#6] Re: unrar

@Marek Szyprowski, post #5

Hmm, ciekawe. Niedawno robiłem test na 1 pliku rar. Rozpakowywałem go tyle razy aż się zwiesiło (raz było to za drugim razem, innym razem za około dwudziestym piątym). Czyli nie mogę powiedzieć, że to jest wina konkretnego pliku rar. Myślę, że prędzej czy później unrar wywali się na każdym innym pliku.

Ostatnia modyfikacja: 07.04.08 00:19
[#7] Re: unrar

@deez, post #6

Po prostu ten UnRAR jest strasznie zabugowany...

U mnie na szczęście nie zawiesza OS, ale często muszę zamknąć (!) okno CLI otworzone przez UnRAR, żeby zaczął rozpakowywać.

[#8] Re: unrar

@Marek Szyprowski, post #5

XAD sobie radzi tylko ze starszymi archiwami RAR. Po prostu format co pewien czas jest modyfikowany/ulepszany/dodawane są nowe algorytmy/itp.

Ostatnia modyfikacja: 07.04.08 02:08
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem