[#1] seanse filmowe dvd
mam pytanie jak w mplayer mam wersje 0.91 oraz 1.0rc1 (MOS)
odpalic orginalne filmy na dvd
zeby nie wyskakiwal mi requester blad zapisu i odczytu.
aha labo jaki jest program do ripowania filmow

[#2] Re: seanse filmowe dvd

@Denver, post #1

Pomarzyc sobie tylko mozna. Jak dotychczas na Amigach to tylko pod AOS4 DVDPlayer radzi sobie z takimi plytami, cytuje za TA "Andrea Palmate, na bazie wolnych zrodel LibDVDCSS, przygotowal wtyczke pozwalajaca na odtwarzanie szyfrowanych ta technika dyskow". Czy i jak to dziala to chetnie sie dowiem, moze ktos to testowl?
Do ripowania - memcoder. Niestety nigdy tego nie probowalem, moze ktorys z kolegow...

[#3] Re: seanse filmowe dvd

@Zbysiuk, post #2

mplayer normalnie odtwarza zaszyfrowane dvd. po prostu podaje sie inne parametry (teraz nie pamietam, ktos pewnie poda. jak to zrobic dla wersji 0.9x jest podane w dokumentacji) a nie probuje odtwarzac vob-y.

[#4] Re: seanse filmowe dvd

@Denver, post #1

Ciekawe bo właśnie sprawdziłem i u mnie dobrze działa. Nie mam błędów zapisu odczytu. Nawet jak odczytuję Voby. Spróbuj z TDMplayer GUI
[#5] Re: seanse filmowe dvd

@Arbuz, post #4

U mnie tez nie ma najmniejszych problemow.

[#6] Re: seanse filmowe dvd

@Denver, post #1

> mam pytanie jak w mplayer mam wersje 0.91 oraz 1.0rc1 (MOS)
odpalic orginalne filmy na dvd

tak jak nieoryginalne ;)

> zeby nie wyskakiwal mi requester blad zapisu i odczytu.

a mozesz zgrac pliki na dysk tak jak w moich shotach na dole? jak nie to albo masz walnieta plytke, albo masz cos nie tak z cedekiem.

> aha labo jaki jest program do ripowania filmow

w jakim sensie?

http://img323.imageshack.us/img323/2403/dvd00yi0.png
http://img132.imageshack.us/img132/6947/dvd01kp6.png
http://img329.imageshack.us/img329/9254/dvd05dx2.png
http://img326.imageshack.us/img326/8818/dvd03eo0.png

A1200.

[#7] Re: seanse filmowe dvd

@Arbuz, post #4

vob-ow nie odczytasz jezeli plyta jest zaszyfrowana. pojawiaja sie wlasnie bledy odczytu. dlatego uzywa sie specjalnego trybu odczytu takiej plyty ktory wlacza sie podajac odpowiednie parametry.

[#8] Re: seanse filmowe dvd

@kiero, post #7

Może i tak miałem pod ręką kilka płyt DVD z gazet i wszystkie łapały. Może nie było szyfrowania?
[#9] Re: seanse filmowe dvd

@kiero, post #7

moze nie sa szyfrowane tylko zapisane podobnie jak plyty vcd.

[#10] Re: seanse filmowe dvd

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #9

Ja otwieram DVD zaszyfrowane tylko przy pomocy MPlayera 1.x i zastosowałem do tego TDMplayer. Obraz jest elegancki, tylko mam problem z synchronizacją dźwięku i pojawiają się też jakieś trzaski. Przy filmach nieszyfrowanych nie zauważyłem takich poblemów.

[#11] Re: seanse filmowe dvd

@AS, post #10

Wiem, że nie wszystkie napędy dvd radzą sobie dobrze z zaszyfrowanymi płytami, nie wiem czy tak jest tylko na Mosie czy w ogóle. Słyszałem, że np. Liteon średni sobie radzi, wspominał kiedyś o tym na forum Kaczuś.

[#12] Re: seanse filmowe dvd

@il_capitano, post #11

dalem sobie siana z tymi plytami i tak musze kupic normalny stacjonarany odtwarzacz dvd .
Kupilem sobie rzutnik i z tego powodu mam pytani. Nna pegu smiga az milo,
ale lampa wlasnie, lampa gdzie mozna kupowac lampy do rzutnikow optoma

[#13] Re: seanse filmowe dvd

@il_capitano, post #11

il_capitano napisał(a):

> Wiem, że nie wszystkie napędy dvd radzą sobie dobrze z
> zaszyfrowanymi płytami,

lol. przestan opowiadac takie glupoty. szyfrowanie jest czescia standardu i kazdy naped to umiec musi. problem jesli juz to jest z softem.

co do plytek: dvd z gazet w 99.9% nie sa szyfrowane (i zazwyczaj sa tez marnej jakosci).
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem