[#1] Licytacja Pegasosa
Tu jest pegaz do sprzedania:
http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=110246931511&ssPageName=MERCOSI_VI_ROSI_PR1_PCN_BIX&refitem=250238565523&itemcount=1&refwidgetloc=closed_view_item&refwidgettype=osi_widget&_trksid=p284.m185&_trkparms=algo%3DSI%26its%3DI%252BIA%26itu%3DCR%252BIA%252BUCI%26otn%3D1%26ps%3D
Bardzo tani nawet jeśli jest procek przypalony i trzeba go odesłać do naprawy
[#2] Re: Licytacja Pegasosa

@Arbuz, post #1

Charakterystyka przedmiotu — Video Game Systems
Platform: — Format: NTSC (US, Canada)
Bundled Items: Accessories
Condition: Used

Type : vintage pcs

1)Co to znaczy NTSC w tym opisie? Voodoo jest w NTSC? No i jak z podłączeniem monitora itd. ?
2)Co do naprawy, to czy jest możliwa podmianka G4 1ghz na G4 1,42Ghz (albo szybszy)?
3)Czy Pegasos "zobaczy" szybszy procesor? Czy taktowanie procesora jest jakoś powiązane z architekturą tego komputera i inne wersje procesora niz ta 1Ghz nie zadziała?

[#3] Re: Licytacja Pegasosa

@ender, post #2

Nie znam odpowiedzi na twoje pytania. Po prostu zamieściłem co znalazłem.
[#4] Re: Licytacja Pegasosa

@Arbuz, post #3

Też to wczoraj widziałem, ale to NTSC mnie zraziło. Żeby się nie okazało, że to jakaś wersja płyty, która nie daj Boże uniemożliwia używanie europejskich wersji programów. (Coś jak konsole). Może ktoś wie i pomoże. To faktycznie łakomy kąsek. (przynajmniej teoretycznie)

Ostatnia modyfikacja: 27.04.08 22:13
[#5] Re: Licytacja Pegasosa

@ender, post #4

Zapewne chodzi o to, że TV-out w Voodoo3 3000 jest w NTSC, co jak na USA nie dziwi. Radeon 8500 chodzi na allegro po ok. 50zł, więc nie ma co się martwić. Lepiej najpierw wysłać maila do bplanu oby przypadkiem nie było problemu z naprawą karty procesorowej.

[#6] Re: Licytacja Pegasosa

@Korni, post #5

Nie powinno byc problemów z naprawa :)

[#7] Re: Licytacja Pegasosa

@Korni, post #5

No i te ponad 1200 zł za uszkodzony (podobno lekko) sprzęt to wcale nie jest jakoś rewelacyjnie mało. Chyba że pójdzie za te wyjściowe niecałe 600 zł i rzeczywiście karta CPU zostanie naprawiona. Wtedy - rewelacja :)
[#8] Re: Licytacja Pegasosa

@Korni, post #5

Dzięki. Będę musiał się uśmiechnąć do koleżanki i wysłać takiego maila. Ciekawe, czy i kiedy odpiszą. Swoją drogą szkoda, że nikt bliżej nie zajmuje się serwisowaniem tego sprzętu.

[#9] Re: Licytacja Pegasosa

@wali7, post #7

Dokładnie tak. Za uszkodzonego nie dałbym tych 1200 zł.

Ostatnia modyfikacja: 27.04.08 22:49
[#10] Re: Licytacja Pegasosa

@ender, post #8

Karte wysyłasz do Bplanu do niemiec wiec nie jest zle ...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem