[#1] Milky
Uruchomilem MilkyTrackera i chcialem troche "pouzywac", ale wyswietla mi sie komunikat:
SDL: Using audio driver: AHI
SDL: Buffer Size = 2400 samples (requested 2048 ).
Gdzie i jak ja to mam ustawic? Sprawdzilem prefsy SDL, ale tam nie ma stosownej opcji..

[#2] Re: Milky

@Zbysiuk, post #1

A program Ci sie uruchamia chociaz, czy to jest komunikat z konsoli?
Parametry bufora mozesz ustawic z poziomu programu.

[#3] Re: Milky

@Lokaty, post #2

O.. zapomnialem. Program sie uruchamia, tylko potem - jesli chce cos wykonac - "zawisa".
Komunikat pokazuje sie w konsoli i jak widac dotyczy SDL i tu to ja sie "wywalam", bo nie wiem jak dodac poprawnie te bufory do SDL.

[#4] Re: Milky

@Zbysiuk, post #3

Probowalem tez uruchomic go z konsoli i tam dodac bufory - ten sam efekt...

[#5] Re: Milky

@Zbysiuk, post #1

tez tak mam, to nowe sdl jest zwalone, bo nawet nic starego z tego co mam na dysku nie chce na nim dzialac.

[#6] Re: Milky

@Lokaty, post #2

a tobie dziala pod mosem?

[#7] Re: Milky

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #5

Moze masz racje, ale bez tego nowego SDL'a otrzymywalem komunikat o starej wersji (Milky sie nie uruchamial). Po instalacji 12.0 jest tak, jak to wlasnie opisalem.

[#8] Re: Milky

@Zbysiuk, post #1

Jak ja uruchamiam MilkyTrackera to oprócz okna programu pojawia się też CLI z tym samym komunikatem co u Ciebie. Jednak wygląda na to, że program działa normalnie. Wczytałem jakiś moduł w formacie XM (pierwszy ściągnięty stąd), nacisnąłem PLAY i gra. 20 kanałów gra aż miło słuchać i patrzeć. Próbowałem kilka razy odtwarzać i edytować moduł. Ani razu nie miałem zwisów. Potem ściągnąłem wszystkie pozostałe moduły z tamtej strony i sprawdziłem. Grają wszystkie bez problemu. 12, 16, 24 i 32-kanałowe. :)

Mam PowerSDL w wersji:

powersdl.library 12.0 [23.02.08]
by Ilkka Lehtoranta [based on SDL 1.2.11 Š 1997-2008 Sam Lantinga, original MorphOS port by Gabriele Greco]

Wszystkie biblioteki PowerSDL masz w nowej wersji 12.0?

Ostatnia modyfikacja: 30.04.08 19:17
[#9] Re: Milky

@MDW, post #8

Sciagnalem wszystko co bylo do sciagniecia - caly pakiet. Ciekawe co u mnie jest nie tak? Po uruchomieniu i kliknieciu na kilka opcji - zwis.

[#10] Re: Milky

@Zbysiuk, post #9

No to faktycznie dziwne.
Wiem, że pewnie sprawdzałeś ale jednak zapytam na wszelki wypadek, bo sam tak kiedyś miałem z innymi bibliotekami. Zerknij czy przypadkiem w MOSSYS:Libs nie zaplątały się jakieś starsze biblioteki SDL. Może teraz w SYS:Libs wrzuciłeś nowe, a tam jakaś stara się zaplątała. :)

[#11] Re: Milky

@MDW, post #10

Z tym to zrobilem porzadek juz wczesniej przy klasach mui i rxmui - tam sie dzialy dopiero rzeczy...

[#12] Re: Milky

@Zbysiuk, post #11

No i po klopocie. Ponownie zainstalowalem PowerSDL. Teraz rzeczywiscie w CLI pojawia sie w/w komunikat, ale program dziala i odtwarza. ok, racja

[#13] Re: Milky

@Zbysiuk, post #12

No to świetnie. :) Tak więc mamy na MorphOSa całkiem fajnego trackera. :)

[#14] Re: Milky

@Zbysiuk, post #9

u mnie też wyświetla się ten komunikat, ale wszyst›ko działa dobrze - sam program bardzo ładnie gra
[#15] Re: Milky

@Zbysiuk, post #7

zle sie wyrazilem na tym nowym z tego co mam to nic nie chce normalnie dzialac. jak juz cos dziala to tylko na okienku "wb", ale do czasu jak sie nie zacznie grac.

[#16] Re: Milky

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

ok nieaktualnie, jak tak to dziala to juz lepiej pobawic sie tym pod os4 ;)

[#17] Re: Milky

@Zbysiuk, post #1

U mnie na Pegu śmiga
[#18] Re: Milky

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #6

Czerpie doswiadczeni z tym softem pod OS4 ... OK

[#19] Re: Milky

@Lokaty, post #18

wersja z OS4 też ładnie chodziła pod MOSem, nie wiem jak z nowszymi wersjami, bo od czasu pojawienia się wersji dla MOSa nie ma potrzeby używania tej z OS4
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem