[#1] Pegasos i wewnętrzny czytnik kart
Niewiele myslac kupilem sobie taki oto czytnik kart:
http://www.allegro.pl/item360298608_wewnetrzny_czytnik_kart_gmb_wew_usb_2_0.html
sadzac ze bez problemu podlacze go pod wewnetrzne gniazdo USB. A tu zonk! Pegaz ma tylko 4 sygnaly dla USB a wtyczka czytnika 9. Podlaczal moze juz ktos cos takiego do pega? Czy moze prosciej bedzie porzezbic troche i zewnetrzny czytnik umiescic wewnatrz obudowy? Zalezalo mi wlasnie na tym bo ma takze gniazdo USB...

[#2] Re: Pegasos i wewnętrzny czytnik kart

@vi-bee, post #1

Hmm.. na aukcji napisane jest w wymaganiach sprzetowych :

"komputer ze zlaczem USB 2.0 na plycie glownej (4 pin)"

wiec chyba Pegaz nie jest wyjatkiem. Moze zapytaj tego
sprzedajacego.
[#3] Re: Pegasos i wewnętrzny czytnik kart

@ede, post #2

ale jest tez napisane "długość Przewodu około 45cm złącze 1x9pin wew.USB"

[#4] Re: Pegasos i wewnętrzny czytnik kart

@vi-bee, post #3

z tego co pamiętam, to w moim PC na płycie gł. są właśnie 9 pinowe złącza wewnętrzne USB - w każdym takim złączu masz komplet 2 osobnych gniazd USB po 4 piny, plus nie podpięty pin
czyli pewnie Twój czytnik potrzebuje podpięcia do 2 złącz - jedno dla samego czytnika, drugie dla złącza USB (dokładnie tak ma mój wewnętrzny czytnik, z tym że nie ma 9 pin złącza, tylko 2x 4 pin)
na mojej płycie PC to złącze ma następujące obłożenie:

VCC D0- D0+ GND NC
X X X X X
X X X X
VCC D0- D0+ GND

tylko zanim podepniesz to do Pega, sprawdż czy rzeczywiście tak jest na jakimś PC, bo koszty ew. pomyłki mogą być spore (weź też pod uwagę, że podane obłożenie pochodzi z instrukcji od płyty mojego PC, w złączu pewnie jest odbicie lustrzane)

Ostatnia modyfikacja: 22.05.08 17:51
[#5] Re: Pegasos i wewnętrzny czytnik kart

@wali7, post #4

rozbieralem ten czytnik i widac ze cztery piny wchodza bezposrednio w usb a pozostale cztery obsluguja karty. Czyli trzeba bedzie do pega wrzucic jekiegos huba usb...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem