[#1] VLC beta6
Vlc beta 6 już jest:
http://members.aon.at/natmeg/ports/vlc-0.8.6f-morphos_beta6.lha
[#2] Re: VLC beta6

@Arbuz, post #1

Świetnie! Jestem pod wrażenie tempa rozwoju MOSowej wersji tego programu. W tej chwili tego prawie normalnie można używać! Jak sobie pomyślę co pisałem przy okazji pierwszej wersji to aż mi teraz wstyd. :)

Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym wykorzystywaniem TinyGL w obecnej wersji. Do czego tam jest wykorzystywany OpenGL? :)

Przydałoby się jakieś wygodniejsze przewijanie filmu, bo przy to przy pomocy klawiszy +/- nie bardzo jest wygodne i potem trudno trafić w normalną prędkość. Nie kuma też wszystkich rodzajów napisów. Tych, które MPlayer łyka od zawsze. No i coś nie bardzo poprawnie działa ustawianie aspectu w trybie fullscreen.

Ale tak ogólnie to program jest rewelacyjny biorąc pod uwagę jak krótko się rozwija w wersji dla MorphOS.

Ostatnia modyfikacja: 31.05.08 21:54
[#3] VLC beta6 i efekt Cube

@MDW, post #2

Jak nie wiesz do czego jest openGL to wklep w shelu:
vlc --vout opengl --opengl-effect cube nazwapliku.avi
Tylko spróbuj z jakimś małym filmikiem.
Dla mnie bomba. Efektu Cube żadna odtwarzarka tego nie miała.

Ostatnia modyfikacja: 31.05.08 23:23
[#4] Re: VLC beta6 i efekt Cube

@Arbuz, post #3

Zgłaszajcie te newsy na PPA, to od razu więcej osób dowie się szybciej o nowej wersji.
Forum nie zawsze ma się czas przeglądać...
[#5] Re: VLC beta6 i efekt Cube

@Arbuz, post #3

No faktycznie. Nawet w dokumentacji jest o tym napisane. :) Bardzo "przydatny" bajer. ;) Prawdę mówiąc wolałbym porządny panelik z przesuwanym suwakiem niż to. Bajery można robić jak podstawowe funkcje będą działały. Tutaj niestety jeszcze trochę rzeczy nie działa. No ale rozumiem, że gość chciał się zabawić. :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem