[#1] Mount
Od kilku dni pojawia mi się na chwilę przed załadowaniem systemu komunikat:
Mount: object already exists
I tak się zastanawiam jak dojść skąd to się bierze i dlaczego. W sumie ostatnio instalowałem tylko najnowsze klasy mui, MOSSDK, Yama2.5(który nadal ma zwalone ikonki) i AISS.
Od czego zacząć szukanie tego babola?
[#2] Re: Mount

@Arbuz, post #1

Z innego tematu na PPA:
"nie nazywaj urządzenia logicznego nazwą urządzenia fizycznego"

;)

[#3] Re: Mount

@_arti, post #2

Po pierwsze primo: nic ręcznie nie zmieniałem
Po drugie primo: jak wyśrednikowałem assigny do MOS_SDK to już jest ok. Zainstalowałem go jeszcze raz i znowu kaszana czyli że instaler MOS-SDK tak robi.
[#4] Re: Mount

@Arbuz, post #3

Zapewne w SYS:Devs masz IX_PIPE (z pakietu SSH-non-GG), który jest też automatycznie montowany podczas startu SDK, stąd ten komunikat.

[#5] Re: Mount

@Marek Szyprowski, post #4

Tak jest ale w sumie w niczym to nie przeszkadza tak?
[#6] Re: Mount

@Arbuz, post #5

Lepiej zrobić z tym porządek. Jak masz zainstalowane SDK to wywal IX_PIPE z sys;Devs

[#7] Re: Mount

@Marek Szyprowski, post #6

Dzięki działa. A tak z ciekawości do czego jest IX_PIPE?
[#8] Re: Mount

@Arbuz, post #7

pewnie do potoków linuxowych

[#9] Re: Mount

@rzookol, post #8

OK dzięki. A ponieważ się nie znam na tym to to ma być MOS czy linux?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem