Odkąd listery Ambienta dorobiły się toolbara denerwuje mnie ten mini-bug. Wyobraźcie sobie takie dwie sytuacje...
1.
Zaznaczam kilka plików w listerze, prawym klawiszem myszy otwieram menu kontekstowe wybieram "wytnij", potem w drugim listerze wybieram "wstaw". Wszystkie pliczki zostają przeniesione do nowego miejsca. Wszystko jak należy.
2.
Zaznaczam kilka plików w listerze, na toolbarze naciskam przycisk "wytnij", potem w drugim listerze naciskam przycisk "wstaw". Tylko jeden plik zostaje przeniesiony do nowego miejsca. Pozostałe zostają zaznaczone w listerze źródłowym.
Jeżeli "wytnę" przy pomocy menu kontekstowego, a "wkleję" przyciskiem to też wszystko jest ok. Po prostu opcja "wytnij" dostępna z przycisku na toolbarze nie działa jak powinna. Jako ciekawostkę podam, że w dawnych wersjach Ambienta ten sam problem był z opcją "skopiuj". Jednak od dłuższego czasu "skopiuj" na kilku zaznaczonych plikach działa poprawnie zarówno z menu kontekstowego jak i przycisków na toolbarze.
Wy tez tak macie czy tylko ja? Komu mogę to zgłosić? Bug istnieje od lat i chyba nikt go nie zauważa skoro ciągle jest. A może tutaj przeczyta to ktoś kto ma wpływ na rozwój Ambienta.