[#1] Ambient i przycisk Cut
Odkąd listery Ambienta dorobiły się toolbara denerwuje mnie ten mini-bug. Wyobraźcie sobie takie dwie sytuacje...

1.
Zaznaczam kilka plików w listerze, prawym klawiszem myszy otwieram menu kontekstowe wybieram "wytnij", potem w drugim listerze wybieram "wstaw". Wszystkie pliczki zostają przeniesione do nowego miejsca. Wszystko jak należy.

2.
Zaznaczam kilka plików w listerze, na toolbarze naciskam przycisk "wytnij", potem w drugim listerze naciskam przycisk "wstaw". Tylko jeden plik zostaje przeniesiony do nowego miejsca. Pozostałe zostają zaznaczone w listerze źródłowym.

Jeżeli "wytnę" przy pomocy menu kontekstowego, a "wkleję" przyciskiem to też wszystko jest ok. Po prostu opcja "wytnij" dostępna z przycisku na toolbarze nie działa jak powinna. Jako ciekawostkę podam, że w dawnych wersjach Ambienta ten sam problem był z opcją "skopiuj". Jednak od dłuższego czasu "skopiuj" na kilku zaznaczonych plikach działa poprawnie zarówno z menu kontekstowego jak i przycisków na toolbarze.

Wy tez tak macie czy tylko ja? Komu mogę to zgłosić? Bug istnieje od lat i chyba nikt go nie zauważa skoro ciągle jest. A może tutaj przeczyta to ktoś kto ma wpływ na rozwój Ambienta.

[#2] Re: Ambient i przycisk Cut

@MDW, post #1

Też tak mam. Mi to nie przeszkadza ale zawsze to bug
[#3] Re: Ambient i przycisk Cut

@MDW, post #1

jak bede w domu to poprawie.

[#4] Re: Ambient i przycisk Cut

@kiero, post #3

Trudno o szybszą i bardziej konkretną odpowiedź. :) Dzięki!

Nareszcie będę mógł używać buttona do wycinania. :) Gdyby tak jeszcze pojawiła się opcja "Duplicate" (jak w Magellanie) to byłoby fajnie. Przydaje się do robienia backupów. Po prostu zaznacza się plik/katalog, ciaska "Duplicate", wyskakuje okno w którym podaje się nazwę i robi się kopia z nową nazwą w tym samym miejscu w którym jest plik/katalog oryginalny. Wtedy z mojej strony Ambientowi brakowałoby już tylko obsługi FTP. Mógłbym zupełnie wywalić Magellana (chociaż i tak teraz jest rozwiązaniem używanym przeze mnie raz na 1000 razy).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem