[#1] PeNdrivE
Mam pewien problem.Dostalem ostatnio do rak pendrive 4G Samsunga i mam na nim dosc istotne dane. Niedogodnosc polega na tym ze jest w FAT32 a ja uzywam do swojego starego FAT95.Czy moglby mi ktos podpowiedziec co sciagnac i gdzie zamontowac zeby to bylo widziane? Mala uwaga - to jest widziane przez Poseidona (masstorage.class), ale plikow oczywiscie nie moge ogladac. Bardzo prosze o podpowidz.

[#2] Re: PeNdrivE

@Zbysiuk, post #1

zainstaluj paket fat95

[#3] Re: PeNdrivE

@vi-bee, post #2

chyba juz ma bo o fat95 pisal.

[#4] Re: PeNdrivE

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Czarno widzę. Gdyby był mniejszy, to możnaby go sformatować na starszego FATa. Ogólnie chyba nie obejdzie się bez klona ...
[#5] Re: PeNdrivE

@Zbysiuk, post #1

Ja mam pendriva 4GB Kingston Datatraveler i jest sformatowany w Fat32 i działa normalnie z pegazem
[#6] Re: PeNdrivE

@Arbuz, post #5

Mam taki sam pendrive jak Arbuz, sformatowany w FAT32 i też zadziałał bez problemów z Poseidonem - tyle że na AOS3.9 (nic nawet nie musiałem właściwie ustawiać).
Ogólnie zatem jest to dziwna sprawa...
Może pokażesz nam jakieś screeny, albo wkleisz log poseidona (w Tridencie na dole okna się wypisuje)? Pojawia się jakiś błąd? Dysk jest widziany jako NDOS, czy nie jest montowany w ogóle?
[#7] Re: PeNdrivE

@Mario, post #6

W zakladce 'Devices' moj dysk jest w pelni obecny:Full Running MassStorage. Na dole w Tridencie: MSD 'MyDrive' LUN O available through usbscsi.device unit 0!
I potem nastepna linijka: Removable Task started.
Dysk nie jest widziany jako NDOS. Nie jest montowany bo nie mam stosownego filesystemu. Mam tylko FAT95 i jesli podobne urzadzenia byly sformatowane w 95 nie mialem problemow...

[#8] Re: PeNdrivE

@Zbysiuk, post #1

Mój pendrive 8GB działa z Pegasosem z MorpOS-em 1.4.5 bez problemu. Nigdy się nie zastanawiałem nawet nad tym. Po prostu go wkładam i działa. Sormatowany był chyba kiedyś pod Windows w FAT32.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem