[#1] Bootowanie z pendriva
Jes możliwość zainstalowania MOS2 na Pendrivie i botowania z niego?

Ostatnia modyfikacja: 01.07.2008 23:32:26
[#2] Re: Bootowanie z pendriva

@Arbuz, post #1

Bootować to się pewni da jeśli tylko masz sektory 512 bajtów. A czy używać to nie wiem (problem MBR vs RDB) ...
[#3] Re: Bootowanie z pendriva

@Hareton, post #2

OF w Pegu i Efice obsługuje zarówno RDB jak i MBR
[#4] Re: Bootowanie z pendriva

@Arbuz, post #1

Jest możliwość, ale różnie to bywa. Np. mój Kingston 512 MB nie jest widziany przez Open Firmware Efiki ani Pegasosa2. MorphOS go oczywiście widzi, ale co z tego. Z doświadczenia mogę powiedzieć, że Efikę najłatwiej zabootować po sieci przez TFTP. Pegasosa też można, ale niestety nie ma dla niego takiego kernela jak ten przygotowany dla Efiki (ten efikowy nie ruszy, sprawdziłem).

[#5] Re: Bootowanie z pendriva

@Arbuz, post #1

W tej chwili nie będzie to działać. Napędy usb są zbyt późno dodawane do systemu.
[#6] Arexx

@Jacek Piszczek, post #5

Dzięki. A co z Arexxem? Przegrywać tego co mi działał z 1.4?
[#7] Re: Arexx

@Arbuz, post #6

Tak - należy przegrać podmienić biblioteki rexx*.library, aby Arexx działał poprawnie.

[#8] Re: Arexx

@Marek Szyprowski, post #7

A w c: też podmienić rx, rxc i inne?
[#9] Re: Arexx

@Arbuz, post #8

Chyba już nie trzeba tego robić - u mnie działają te oryginalne.

[#10] Re: Arexx

@Marek Szyprowski, post #9

Mam skrypt do mplayera Zbysiuka i nie chce odpalić.
Muszę pokombinować

dodano. Już działa po 3 resetach zaczęło działać

Ostatnia modyfikacja: 02.07.2008 17:02:06
[#11] Re: Arexx

@Arbuz, post #10

A co zmieniono jesli chodzi o Arexxa, bo nie jestem w temacie?

[#12] Re: Arexx

@Zbysiuk, post #11

wygląda na to że nic
[#13] Re: Bootowanie z pendriva

@Grzegorz Kraszewski, post #4

No ja mam Kingston DataTraveler II PLUS, 1 giga i rozwiązaniem okazało się sformatowanie go (akurat tak się złożyło, że pod Windows Vista) na 512 bajtowe sektory. Jest o tym wzmianka w instrukcji instalacji MorphOSa. TFTP to piękna sprawa i na oko znacznie szybsza niż pendrive, a na pewno szybsza niż karta SD.
[#14] Re: Bootowanie z pendriva

@Hareton, post #13

to jeszcze zalezy jaka karta SD i jaki pendrive.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem