[#1] MOS2 i montowanie partycji linucha
Zapuszczam program mounter. Drugi dysk jest cały poświęcony na Fedorę. Są dwie partycje.
Jedna partycja EXT/3 ładnie się montuje ale to jest tylko swap a mi zależy na drugiej która jest rozpoznawana jako LNX/0 i jej nie mogę zamontować. Jest to możliwe żebym zobaczył ją pod MOS2?
[#2] Re: MOS2 i montowanie partycji linucha

@Arbuz, post #1

może uzyj gigglediska i stwórz mountliste ?

[#3] Re: MOS2 i montowanie partycji linucha

@Arbuz, post #1

LNX/0 to jest swap. EXT/3 to jest partycja z Linuksem. Oczywiście swapa pod MOS-em nie zamontujesz, zresztą po co?

[#4] Re: MOS2 i montowanie partycji linucha

@Grzegorz Kraszewski, post #3

ext3 zajmuje u mnie 35GB a LNX 190MB.
[#5] Re: MOS2 i montowanie partycji linucha

@Arbuz, post #4

Arbuz napisał(a):

> ext3 zajmuje u mnie 35GB a LNX 190MB.

no wiec chyba wszytsko w porzadku nie? czy chcesz nam powiedziec ze masz 35 GB swapa i 190 MB na system? :D
[#6] Re: MOS2 i montowanie partycji linucha

@Valwit, post #5

Pomyliłem się jest odwrotnie niż napisałem a dokładnie tak:
http://img386.imageshack.us/my.php?image=grabpu6.jpg
Tu jest Fedora 8 zainstalowana i dobrze działa w każdym razie. Przy jej instalacji zaznaczyłem automatyczne ustawienie partycji
[#7] Re: MOS2 i montowanie partycji linucha

@Arbuz, post #6

Błąd w mounterze?

[#8] Re: MOS2 i montowanie partycji linucha

@Grzegorz Kraszewski, post #7

chyba nie bo ze strony fedory wygląda to tak:
http://img387.imageshack.us/my.php?image=35084643jm6.png

Ciekawe jest też to że MB się nie zgadzają

Ostatnia modyfikacja: 03.07.2008 20:20:17
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem