[#1] MOS2 3d
Trzy pytania.
1. Dlaczego cienie pod oknem w MOS2 sątylko gdy jest ustawiona skóra ferox.
2. W grze VGP2 cały czas trzeba używać textur SD bo HI źle działają. Ktoś wytłumaczył mi że to wina sterów 3d które źle współpracują z pamięcią karty graficznej. Jak to jest naprawdę?
3. Mam na pendrive plik, film(powyżej 500MB). Chcę go skopiować na hd. Jeśli kopiuję z UB na płycie jest ok. Jeśli za to kopiuję z karty PCI-USB2.0 kicha. Wywala błąd że plik niekompletny. Karta jest na pewno dobra bo na linuchu śmiga ładnie.
Pozdrawiam

Ostatnia modyfikacja: 03.07.2008 16:57:46
[#2] Re: MOS2 3d

@Arbuz, post #1

1. Cienie okien są elementem skórki.
[#3] Re: MOS2 3d

@Jacek Piszczek, post #2

Dzięki. Przed chwilą dopisałem coś jeszcze do pytań.
[#4] MOS2 i USB2.0

@Arbuz, post #1

Ponawiam pytanie nr 3:
Mam na pendrive plik, film (powyżej 2MB). Chcę go skopiować na hd. Jeśli kopiuję z USB1.1 na płycie jest ok. Jeśli za to kopiuję z karty Nec PCI-USB2.0 kicha. Wywala błąd że plik niekompletny. Karta jest na pewno dobra bo na linuchu śmiga ładnie.
[#5] Re: MOS2 i USB2.0

@Arbuz, post #4

U mnie też karty NECa nie działają :) Przesiadłem się na chip VIA. platon ma poprawić...
[#6] Re: MOS2 i USB2.0 i k. graf.

@Jacek Piszczek, post #5

Dzięki. A wiadomo w jakim czasie poprawi? Bo nie wiem czy mi się opłaca inną kupować. Ijeszcze jedno pytanko. Jaka w tym momencie jest najszybsza i najbardziej nadająca sie karta do Pegaza?
[#7] Re: MOS2 i USB2.0

@Jacek Piszczek, post #5

Mam Karte VIA - na razie taka sama kiszka....

[#8] Re: MOS2 i USB2.0

@Jacek Piszczek, post #5

No a jest jakaś karta USB 2.0 na PCI, która na 100% działa poprawnie? Kupiłoby się właśnie taką...

[#9] Re: MOS2 i USB2.0

@MDW, post #8

może spider

[#10] Re: MOS2 i USB2.0

@Pero, post #7

No a ja mam VIA i jest wszystko git. Wreszcie normalne transfery z mojego
zewnętrznego dysku USB czy pendrive. Jedyna rzecz, która mnie zastanawia to wydajność, bo zarówno na PC jak i na pegazie pod linuxem transfery są wyraźnie wyższe (przykładowo dla dysku pod mosem ok. 13MB/s, a pod linuxem ok. 18 MB/s ).
[#11] Re: MOS2 i USB2.0

@yackar, post #10

Nie wiem co, ale mam coś chyba ze sprzętem - dzisiaj po raz chyba dziesiąty instalnąłem MOS 2.0 i wreszcie chodzi w miarę stabilnie. W miarę, bo lubi mi się zawiesić Sputnik. Może problemem jest to , że używam bezprzewodowego Prism.device. Za każdym razem przy próbie dodania tolbarów do Sputnika mam zwis. Teraz też próbowałem na belce Ambienta odpalić "lampki" i po podaniu devica prism z listy - zwiecha. Po ręcznym wpisaniu można zapisać preferencje, ale odpalony Sputnik zgłupiał.
Tak samo i z kartą USB. Jeszcze potrenuję. Na razie zaskoczyło mi e-uae - miałem z tym problem.

[#12] Re: MOS2 i USB2.0

@Pero, post #11

U mnie Sputnik zwichę zalicza raza na 20 razy ale mi to nie przeszkadza
[#13] Re: MOS2 i USB2.0

@Arbuz, post #12

No wiesz! Wreszcie konkretny program! można przeżyć, ale jeżeli dodaję komentarz to nie przechodzi do kolejnego okna - muszę otworzyć kolejny panel albo wcisnąć BACK. W tej chwili Mosidło chodzi u mnie dobrze, mimo że cały czas robię eksperymenty. Tyle, że robię kopię przed zmianami :)

[#14] Re: MOS2 i USB2.0

@Pero, post #13

Ja też tak mam ze Sputnikiem. Skomentuję coś i komentarz się dodaje ale na ekranie nic się nie zmienia. Prawdę mówiąc to często jeszcze odpalam IBrowse, bo on się jeszcze na "amigolubnych" stronach najlepiej sprawdza. No ale jak mam wejść na coś bardziej "dzisiejszego" to oczywiście Sputnik jest niezastąpiony.

[#15] Re: MOS2 i USB2.0

@MDW, post #14

No ja mam tak samo. Na wszelki wypadek doinstalowałem IBrowsa ale mam w nim problem z czcionkami bo polskie znaczki są i owszem ale od choroby jest na stronach znaków zapytania (wygląda na to że "?" są tam gdzie są spacje). Co jest nie tak z tymi czcionkami? Nie wiem

Ostatnia modyfikacja: 04.07.2008 16:36:06
[#16] Re: MOS2 i USB2.0

@Arbuz, post #15

Podejrzewam, że zmiana czcionek w IBrowse nie pomoże bo na te strony są w utf8 a nie w iso2.

[#17] Re: MOS2 i USB2.0

@grxmrx, post #16

Ta ale jak miałem MOS1.45 to ppa.pl wyglądało normalnie a teraz polskie litery są na ppa ale za to w wielu miejscach zamiast odstępu są znaki zapytania
[#18] Re: MOS2 i USB2.0

@Arbuz, post #17

A to dziwna sprawa - zaskoczyles mnie. U mnie wszystko jest tak jak w 1.45. Uzywam IBrowsa i nie ma roznicy. Moze czegos nie dograles przy okazji przeprowadzki?

[#19] Re: MOS2 i USB2.0

@MDW, post #14

Sputnikiem się nie przejmuję - komentarze i tak się dodają (na ppa nawet normalnie, bez tych cyrków z "back"). A do toolbara chciałem coś dodać w tym Sputniku MOS2 edition :), ale się zawiesił i teraz mi się nie uruchamia (?).
Nie przejąłem się i pracuję ze starym, który i tak się wiesza od czasu do czasu...

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem