@Dorrr,
post #1
Z mojego punktu widzenia, MOS2.0 na Efice to wersja beta.. Pierwsza instalacja poszła bez większych problemów. Po dwóch dniach zabawy MorphOS przestał się uruchamiać. Nic nie pomagało, odpaliłem na nowo instaler i sformatowałem dysk (RDB mode, SFS, jedna partycja 40GB). Póki co "działa" w sensie takim, że się odpala.
Średnio co kilka minut mam totalny freeze, jeszcze zanim się pojawi requester o rejestracji. Najczęściej zwiecha przychodzi, kiedy robię cokolwiek z oknami na Ambiencie. Czyli - przesuwanie, skalowanie, zmiana trybu wyświetlania (np. z ikon na listę plików), czasem przy operacjach na ikonach (prawy przycisk myszy, żeby wywołać menu kontekstowe), przy zmianie ustawień systemowych (Settings->System), przy zmianie ustawień Ambienta (najczęściej kiedy zamiast Save wybiorę Use).
Tak więc, póki co, wstrzymam się z rejestracją, bo jak dla mnie ten produkt (na Efikę, nie wypowiadam się za Pegazy, bo nie mam żadnego) nie nadaje się jeszcze na "sklepowe półki". Wygląda jak wersja beta, która jest bardzo niestabilna.
Jeszcze moja konfiguracja:
Efika SmartFirmware wersja 1.3, HDD 40GB Fujitsu, Radeon 9200SE 128MB, hub USB, zasilacz ATX 300W.