[#1] TTF-y i kerning
Witam!

Czy istnieje jakiś sposób, aby pod Morphosem można było drukować teksty przy użyciu czcionek TTF z uwzględnieniem właściwego kerningu? Głównie zależałoby mi tu na jakimś procesorze tekstu, choć możliwość porządnego wydruku ASCII to już też coś... Chodzi mi o to, żeby tekst nie był tak rozstrzelony jak na przykład tutaj: http://kamul.integradesign.org/jelonek/times.png

[#2] Re: TTF-y i kerning

@Kamul, post #1

PageStream dla MOSa tego nie potrafi?
[#3] Re: TTF-y i kerning

@APC74, post #2

Hm... A bez uciekania się do korzystania z kombajnu do DTP? :)
[#4] Re: TTF-y i kerning

@APC74, post #2

Z tego co mi wiadomo (a mam bardzo nieaktualne wiadomości) to fonty TrueType potrafi wykorzystać tylko nowy PageStream (chyba natywny i ciągle niestabilny/nieskończony). Niestety w ostatniej porcji wiadomości na jego temat była informacja, że ciągle nie można przy pomocy fontów TrueType uzyskać na nim polskich znaków. :( Możliwe, że to już uległo zmianie, bo od tamtej pory minął chyba z rok.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem