[#1] Znikające przełączanie okienek
Wczoraj zainstalowałem MOS 2.1 i wydawało się, że wszystko jest w porządku. Później dodałem sobie też AmiNetRadio (niby bez związku, ale to jedyna rzecz, którą doinstalowałe później). Przestawiły mi się rozdzielczości ekranów (przeskoczyły o "jeden" tryb w górę), a reszta systemu była, jak za czasów 2.0. Poprawiłem rozdzielczości i... jedziemy.
Dziś zauważyłem, że po kilku kliknięciach prawym przyciskiem myszki na gadżet "głębokości" dowolnego okna, nie pojawia się menu z listą otwartych okien. Co ciekawe, nie pojawia się też w tej sytuacji (czyli prawy na gadżecie) menu z belki tytułowej.
Dodatkowe bajery też występują, gdy już zniknie to menu. Sputnik, który startuje na swoim ekranie zachowuje się tak: pierwsze kliknięcie w ikonkę i nic, drugie - i mam okno sputnika na ekranie Ambienta (tak, jakby gdzieś w tle był ekran ze Sputnikiem, ale oczywiście nie można go wywołać).
Druga sprawa - CEd otwiera się na swoim ekranie (tak ma być), ale przy wychodzeniu nie zamyka tegoż ekranu (a tak ma nie być).
Jakieś pomysły? Skąd to i co z tym zrobić?

(dodane) Właśnie zobaczyłem na liście mosowej, że jest mowa o tym błędzie i jak to być może obejść (zaraz sprawdzę). Ale ja bym wolał tego nie mieć, a nie to obchodzić...

Ostatnia modyfikacja: 09.09.2008 22:43:03
[#2] Re: Znikające przełączanie okienek

@Leander, post #1

Obejście chyba Ci nie pomoże. Ja tą opcję mam odptaszkowaną od dłuższego już czasu, a problem z menusami mnie nie ominął.

[#3] Re: Znikające przełączanie okienek

@Kamul, post #2

Nie pomogło, rzeczywiście. A czy masz też ten problem z ekranami? I radzisz sobie jakoś sam, czy czekasz, aż naprawią? :)

[#4] Re: Znikające przełączanie okienek

@Leander, post #3

Większość programów odpalam na ekranie Ambienta, więc problem jest dla mnie dosyć mało upierdliwy. Od 2.1 wyłaczyłem blankera, bo z jego ekranem bywały cuda.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem