[#1] Problemy z AmiNetRadio
Nie wiem dlaczego, ale pod MOSem 2.1, gdy próbuję znaleźć coś w oknie ANR ShoutSearch, to co bym nie wpisał, to po wciśnieciu na "go" na liście nie pojawia mi się absolutnie nic... Wiem, że na MOSie 1.45 AmiNetRadio działało mi normalnie. Tyle, że nie wiem, gdzie tkwi problem (czy w systemie, czy w czymś innym), bo u brata, na jego pegu, działa dalej normalnie.

Czy u Was wyszukiwanie w ANR działa poprawnie pod MOSem 2.1?
Jeśli to nie kwestia MOSa, to może komuś przychodzi do głowy, dlaczego tak się dzieje?
[#2] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Adam_K, post #1

Ponoć jest to wina stosu... Po wzięciu MOSNeta wszystko działa, tak mówili na liście dyskusyjnej. Ciekawe jest jednak, że u mnie wyszukiwarka przez dwa dni od instalacji działała, a przestała niedawno. Tak, czy inaczej - patentu z MOSNetem jeszcze nie sprawdziłem.

[#3] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Leander, post #2

Hmmm, w tym problem, że też liste czytam i dlatego spróbowałem z mosnetem. Niestety, nie pomogło...
Dlatego napisałem na PPA, licząc na to, że inni sprawdzą i powiedzą jak to wygląda u nich...

Więc, użytkownicy MOSa 2.x - czekam na Wasze relacje w tej sprawie! ;)
[#4] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Adam_K, post #3

U mnie też jest kicha
Ale jeśli chcesz posłuchać sobie sporej ilości stacji radiowych polecam RScript-a z Aminetu autorstwa Zbysiuka
[#5] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Adam_K, post #1

O, a już myślałem, że to ja coś źle robię :) Faktycznie, na początku działało ładnie. A to ci heca...
[#6] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Arbuz, post #4

Tak, wiem o nim i czasem używam od kiedy się news na PPA pojawił. Jedyny problem, że używanie skryptu wywala dość dużo hitów loogToola. Nie wiem co jest nie tak, ale zawiadomiłem autora mailem.
[#7] Re: Problemy z AmiNetRadio

@recedent, post #5

No to ciekawe teraz czy to błąd MOSa 2.1, czy też może nowy MOS ujawnił kolejny błąd ANR...
[#8] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Adam_K, post #1

Na MorphZonie wyczytałem, że problemem jest zmieniony adres serwera.
Rozwiązanie:
W Settings/Shoutsearch/Proxy należy wpisać:
http://207.200.98.25

[#9] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Kamul, post #8

Masz rację działa. Dzięki
[#10] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Adam_K, post #1

Odświeżam wątek: nie działa mi AmiNetRadio. Czy znowu zmienił się proxy, czy to może wina AmiNetRadio w MOSie 2.7?

[#11] Re: Problemy z AmiNetRadio

@AS, post #10

No raczej znowu zmienił się proxy ;)

[#12] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Drako^lM, post #11

Ale na jakie?

[#13] Re: Problemy z AmiNetRadio

@AS, post #12

Na ircu Krashan kiedys pisal, ze shoutcast mial jakies zmiany, i to powoduje problemy.

[#14] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Adam_K, post #1

Kurczę, mam problem z uruchomieniem ANR 4.1 pod MOSem 2.7 na Macu Mini. Otóż po ściągnięciu archiwum i próbie uruchomienia, Snoopium wyrzuca to, co w tym wątku :

http://www.morphzone.org/modules/newbb_plus/viewtopic.php?topic_id=8138&forum=9

BetterString.mcc wrzuciłem do SYS:Classes/MUI i program przestał wołać o hotkeystring.mcc (tego wymagał na samym początku), jednak dalej nie odpala... domyślam się, że potrzebuje jeszcze czegoś, ale chyba nie wszystkiego co podaje Snoopium i wątek na morphzone.

Ostatnia aktualizacja: 16.03.2012 18:46:18 przez Paco
[#15] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Paco, post #14

Dograłem jeszcze Nlist.Mcc (wszystkie biblioteki z archwium z MorphZone) i program ruszył. Snoopium jeszcze coś pokazuje, jakoby pewnych rzeczy program się domagał...ale to już kiedy indziej.
[#16] Re: Problemy z AmiNetRadio

@Kamul, post #8

Ale wg. schematu podanego w ANR brakuje w tym adresie jeszcze dwukropka i nr portu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem