[#1] AWeb i PPA
Było o Sputniku, to teraz ja o AWebie. ;)

Co prawda mało kiedy używam aWeba, ale akurat jakoś tak się stało, że go odpaliłem na stronie PPA i... freez systemu. Resetuję, próbuję kolekjny raz i kolejny - ciągle to samo. Inne strony wczytują się "normalnie" i nie powodują zwisu. Wiem też, że czasem zdarzało się mi odpalić PPA w AWebie (ta sama wersja) i nigdy nie było takiej niespodzianki. ;)

Ma ktoś jeszcze tę przeglądarkę? ;) Jak tak, to sprawdźcie u Was. Sprawdzaliśmy u Kamula - to samo co u mnie.
Niby sputnik rulez, ale dobrze, żeby takie rzeczy się nie działy też pod aWebem...
[#2] Re: AWeb i PPA

@Adam_K, post #1

Okno AWeba musi mieć początek w punkcie 1x1 ekranu (lewy górny róg). Inaczej szybko zwisa z layerami 3D :).

[#3] Re: AWeb i PPA

@Adam_K, post #1

AWeba lepiej nie uzywac w ogole, a juz tym bardziej do komentowania. Uzycie [ i ], spowoduje niezle bum!
[#4] Re: AWeb i PPA

@Andrzej Drozd, post #3

Wsadź se IBa ;P.

Adam_KP.S: W AWebie ustaw również tryb javascript na wyłączony oraz tryb HTML na dokładny :). Nie używaj też najnowszej wersji od itixa. AWeb APL Lite 3.5
.08 beta (Apr 11 2006) MorphOS/PowerPC działa ok.

Ostatnia modyfikacja: 17.09.2008 16:49:46
[#5] Re: AWeb i PPA

@Korni, post #2

ło matko :o

[#6] Re: AWeb i PPA

@Korni, post #2

Faktycznie, pomogło. I faktycznie ma problemy nie tylko z PPA. (To był po prostu przypadek, że akurat na innych się nie zawiesił). Choć faktem jest, że na PPA zawiesza się zawsze niezawodnie. ;) W każdym razie teraz już sytuacja została opanowana. ;)

Mam tylko pytanie, dlaczego umieszczenie okna w tej pozycji mu "pomaga"?

PS. Dopiero teraz zauważyłem Twojego PSa ;)
Na razie nie zmieniałem jeszcze ustawień htmla i javascript, bo bez tego zaczął działać, na pierwszy rzut oka, stabilnie. Zmienię to, jeśli dalej zauważę jakieś anomalia ;) Dzięki.

Ostatnia modyfikacja: 17.09.2008 17:02:10
[#7] Re: AWeb i PPA

@Korni, post #4

Wsadź se IBa ;P.

No to powiedz jak to zrobiles. Ale co do IBa...Ja tam Operowcem jestem :P
[#8] Re: AWeb i PPA

@Adam_K, post #6

Problem z AWebem i layers3d jest znany - AWeb ma błędnie zaimplementowany backfill hook i poprawić to można jedynie w jego kodzie.
[#9] Re: AWeb i PPA

@Adam_K, post #1

Taka ciekawostka, AWeb 3.5.xx (nie pamiętam dokładnie) to jedyny program, który wyłącza mi WinUAE i wyrzuca na pulpit.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem