[#1] SDL
Witam! Używam na co "dzień" MOS`a 1.4.5. dzisiaj zauważyłem, że gry pod SDL mają dziwne kolory. Po uruchomieniu gry Miliarderzy okazało się , że nie ma koloru czerwonego a zamiast niego jest zieleń. Dziwnie wygląda flaga Polski. Mod wersją MOS2.0 tego problemu nie mam. Przegrałem pliki z MOSA 2.0 ale efekt jest ciągle ten sam.
Czy ktoś miał podobny problem i jak go rozwiązać?

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2008 21:05:06
[#2] Re: SDL

@Pero, post #1

Przegrywanie plików systemowych z MOS-a 2.0 do 1.4.5 nie ma sensu, bo i tak nie zadziałają (są zakodowane).

[#3] Re: SDL

@Grzegorz Kraszewski, post #2

Tak, ale SDL chyba nie jest częścią systemu?

[#4] Re: SDL

@Pero, post #1

złe kolory wynikają ze złego trybu graficznego (chodzi o format pixeli tzn ich kolejnosc zapisywania w bajcie). Spróbuj z innymi wersjami SDL, ew na ekranie o innej głębokości bitowej 16 <--> 32.

[#5] Re: SDL

@rzookol, post #4

Ekran jest w 24 bitach. W 16 była kaszana. Tylko dlaczego pod Mosem 2.0 jest wszysko OK, a pod 1.4.5 cyrk? Jest ta sama wersja.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem