[#1] AmiGG na Efice
Witajcie,

Szanowni koledzy, mogę prosić o informację, co będzie mi potrzebne aby na mojej Efice z MorphOS-em uruchmić AmiGG ?
Jako zielony MorpOSowiec ... ;) będę wdzięczny za podpowiedzi.

[#2] Re: AmiGG na Efice

@biax, post #1

Trochę klas MUI zapewne. Nie pamiętam już których niestety...

[#3] Re: AmiGG na Efice

@biax, post #1

Wymagane klasy MUI:

TextInput.mcc +28,
TextEditor.mcc +15 (dołączona),
NList.mcc +20,
+ NFloattext.mcc
+ NListview.mcc
Busy.mcc +17,
Toolbar.mcc +15,

Pozostałe wymagania:

- wbstart.library +2 dla opcji "internet update"

Zasysasz klasy, wrzucasz do sys:classes/mui i dziala:). Jeszcze tylko jakies "buzki" wypadaloby zassac.

[#4] Re: AmiGG na Efice

@Fazior, post #3

Łomatko.... Jeśli nie setup.exe to może opracowano by jakiegoś apt-geta który rozwiązałby zależności i pościągał jak trzeba.. ;) A nie jakieś manualne dłubanie.. :]

[#5] Re: AmiGG na Efice

@Kokos, post #4

Tworzylo sie przeca cos takiego, afaik jakies bounty bylo..

[#6] Re: AmiGG na Efice

@AmiChris, post #5

Nawet się utworzyło, ale wygląda na to, że w końcu zdechło...
[#7] Re: AmiGG na Efice

@Kamul, post #6

i dobrze że zdechło, bo obsługa tego była koszmarna brrrrrrr
[#8] Re: AmiGG na Efice

@Kokos, post #4

Bez przesady:). Cala operacja (ciagniecie, rozpakowanie, kopiowanie) zajmuje ze 2 minuty - da sie wytrzymac.

[#9] Re: AmiGG na Efice

@Kokos, post #4

Każdy kto używa MorphOS/AmigaOS i tak ma te klasy. Przecież to absolutne podstawy. Poza tym na pewno w readme AmiGG, YAMa i każdego innego programu jest napisane jakich klas wymaga. Taki np. YAM w przypadku braku klasy albo niewłaściwej wersji wywala ładny komunikat i chyba nawet pokazuje skąd ściągnąć klasę. Dla ludzi obytych z AmigaOS/MorphOS to jest maksymalnie naturalne. :) A nowi... są tacy? :)

[#10] Re: AmiGG na Efice

@MDW, post #9

AmiGG też tak robi.

[#11] Re: AmiGG na Efice

@MDW, post #9

A nowi... są tacy?

Zdarzają się. :P Ale są również zaprawieni w bojach z rozwiązywaniem zależności paczek na linuksie, w czasach głębokich lat 90-tych, gdy było z tym naprawdę srogo, także dają radę, spokojnie. ;)
[#12] Re: AmiGG na Efice

@MinisterQ, post #10

No i fajnie. Nigdy mi się nie zdarzyło czegoś do AmiGG nie mieć więc nie wiem jak reaguje. :) Doceniam to. :)

No ale wobec tego problemu nie ma. Jeżeli nawet czegoś użytkownikowi brakuje to dostanie komunikat o tym czego i problem z głowy.

Ostatnia modyfikacja: 30.09.2008 13:44:31
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem