[#1] Babol na MOS2.1 cz.2
Zauwazyłem, że przy przenoszeniu duzych (filmy) plików 3 na 4 razy wywala mi się MOS. Moja to wina czy jakiś babol MOSa?
[#2] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@Arbuz, post #1

Trochę mało danych, żeby cokolwiek powiedzieć. Jakie filesystemy są używane?
[#3] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@Jacek Piszczek, post #2

Tylko SFS. Najczęściej jak przenoszę z jednego kat. do drugiego w obszarze jednej partycji. Ale przy przenoszeniu z jednej partycji do drugiej też się to zdarza choć mniej. Podobne jazdy są też przy przegrywaniu z pena ale to chyba nie ma nic wspólnego.

Hm tak teraz kombinuję i jak wyczyściłem .recycled to zdarza się to rzadziej ale się zdarza. Może to wina jednak SFS-a?

Ostatnia modyfikacja: 23.10.2008 13:00:42
[#4] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@Arbuz, post #1

Przy kopiowaniu jest ok? Tylko przy przenoszeniu się wafli?

[#5] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@Arbuz, post #3

a ile konkretnie MB mają przenoszone pliki?
bo ja dotychczas przenosiłem największe pliki po 600 MB (ISO RedAlerta) z dysku USB na partcję SFS, potem wyciągałem potrzebne pliki z tych ISO i nagrywałem w inne miejsce w obrębie tej samej partcji... i wszystko działało OK
[#6] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@wali7, post #5

Ja wiele razy przerzucałem filmy o typowej CD-wielkości (czyli ok. 700MB) i ani razu nie zauważyłem tego problemu. Jednak nie przypominam sobie żebym kiedyś przenosił. Zawsze raczej kopiowałem i potem kasowałem stary. Chociaż wątpię czy to robi jakąś różnicę.

[#7] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@MDW, post #4

Przy kopiowaniu jest ok. Przy przenoszeniu jest problem (ale jak pisalem po wyczyszczeniu .recycled już nie robi mi zwiech ciągle przy przenoszeniu). Co ciekawe czasem jak przenoszę katalog ok 4GB z filmami to jest ok. A po resecie wraca na miejsce gdzie był poprzednio(ale to zdarzyło mi się może ze dwa razy). Jak mi się znowu zdarzy zwiecha to spróbuję ją "złapać" i wrzucę tu co wywala log.

Ostatnia modyfikacja: 23.10.2008 14:35:53
[#8] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@Arbuz, post #7

A próbowałeś skanować tę partycję? Bo opisane problemy wskazują na problemy z systemem plików. A jakiej wielkości jest ta partycja? Bo podobno SFS pracuje prawidłowo tylko ;) do 160 GB
[#9] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@wali7, post #8

do 128GB

[#10] Re: Babol na MOS2.1 cz.2

@wali7, post #8

A ma coś koło 105GB
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem