[#1] ślamazarne e-uae
Podrasowalem wczoraj pega do 1234 Mhz w nadziei ze e-uae bedzie zwawiej sie turlac. Jakiez bylo moje zdziwienie jak nie zauwazylem zadnej poprawy:), no moze tycia tycia:). Czy ktos jest mi w stanie odpowiedziec dlaczego to cholerne e-uae jest takie beznadziejnie slamazarne i nie reaguje na 25% wzrost taktowania proca:)?

[#2] Re: ślamazarne e-uae

@Fazior, post #1

Pamięć. Pomimo podkręcenia proca pamięć pracuje z tą samą prędkością.

[#3] Re: ślamazarne e-uae

@MinisterQ, post #2

Cholera no to musze poszukac jak podciagnac magistrale z tych zalosnych 133Mhz:). Senkju Mr Walujew.

Ostatnia modyfikacja: 04.12.2008 13:27:22
[#4] Re: ślamazarne e-uae

@Fazior, post #3

Tak bardzo chcesz żeby Ci ten pegaz spłonął? ;)

[#5] Re: ślamazarne e-uae

@MinisterQ, post #4

Oj tam splonal od razu, moglby w niektorych zastosowaniach byc nieco zwawszy i tyle:)

[#6] Re: ślamazarne e-uae

@Fazior, post #1

A co sie tak strasznie slimaczy?
[#7] Re: ślamazarne e-uae

@Norbert, post #6

Pewnie AB3D II

[#8] Re: ślamazarne e-uae

@Fazior, post #1

I tu by się przydał do Pegaza emulator na PCI...

[#9] Re: ślamazarne e-uae

@Pero, post #8

Wystarczyłoby żeby e-uae miał jit-a

[#10] Re: ślamazarne e-uae

@Arbuz, post #9

Nie wiem na ile w przypadku Pega 1 by to pomogło...

[#11] Re: ślamazarne e-uae

@Pero, post #10

JIT daje kilkukrotne przyspieszenie, skoro E-UAE na Pegu z G4 udaje A500 właściwie na styk (to znaczy w 99.9 % przypadków nic się nie tnie), to JIT powinno dać duży margines wydajności nawet na G3

Ostatnia modyfikacja: 05.12.2008 09:40:37
[#12] Re: ślamazarne e-uae

@wali7, post #11

Więc nic, tylko czekać na Jit`a... Zapytam jak za dawnych lat -
"a czy dowiozą?"

[#13] Re: ślamazarne e-uae

@Pero, post #12

Zamiast czekać na coś, czym nikt się nie zajmuje, sam spróbuj to dodać albo dorzuć się do bounty.
[#14] Re: ślamazarne e-uae

@wali7, post #11

a1200 też dość nieźle g4 emuluje

worms dc, slamtilt działają ok

[#15] Re: ślamazarne e-uae

@rzookol, post #14

Zgadzam się. Ale jak pisałem wyżej. Jak znać Faziora to próbuje dobrze pograć w AB3D 2 zamiast napisać sobie PACZa:)

[#16] Re: ślamazarne e-uae

@Jacek Piszczek, post #13

Niestety - dodać tego nie umiem (niestety). Dorzucić się - owszem, ale nikt się tym nie zajmuje...

[#17] Re: ślamazarne e-uae

@Pero, post #16

To możnaby zrobić Bounty. Ja mogę się też dołożyć...

[#18] Re: ślamazarne e-uae

@Solo Kazuki, post #17

Myślę że jeszcze wielu innych by się dorzuciło, włączając mnie :P

[#19] Re: ślamazarne e-uae

@Sir_Lucas, post #18

Gdzie ja widziałem wątek odnośnie PPC JITa? Morphzone? Ktoś tam nawet przebąkiwał o jakimś bounty...

BTW, też chętnie dodam swoje trzy grosze do bounty :)
[#20] Re: ślamazarne e-uae

@recedent, post #19

Jakby dało się jakoś zintegrować Trance z e-uae to by babcia miała ...

Kurcze żebym umniał to bez żadnego bounty bym wyszykował to ale nawet nie udało mi się zkompilować e-uae
[#21] Re: ślamazarne e-uae

@Arbuz, post #15

:) zapomnij do AB3D2 nawet nie ma co podchodzic, XTR sie tnie jak cholera i to na podkreconym procu.

[#22] Re: ślamazarne e-uae

@Solo Kazuki, post #17

Na stronie e-uae jest "Donation". Tylko czy na to też wejdzie w skład? I kiedy? Nie znam na tyle języka "międzynarodowego" aby zadawać poważne pytania i tłumaczyć poważne teksty. Może ktoś się doczyta tam konkretów i przekaże konkretne pytania i odpowiedzi?

[#23] Re: ślamazarne e-uae

@Pero, post #22

raczej nie, autor e-uae zagląda do kodu co pewien czas ale raczej nie ma sie co spodziewać żeby tym się zajął

[#24] Re: ślamazarne e-uae

@rzookol, post #23

Więc czapa ze strony oficjalnej. A może faktycznie znajdzie się chętny do tej "zabawy"? Warto by było i myślę, że nie tylko dla nas userów....

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem