[#1] Jagged Alliance 2 dla MorphOS?
W związku z tym, że jest od jakiegoś czasu dostępny port na OS4, może ktoś przynajmniej by zerknął na źródła, czy jest możliwość portu dla MorphOS?

http://ja2.dragonriders.de/index.html

[#2] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@Solo Kazuki, post #1

Skoro jest dla AmigaOS4 to od strony technicznej pewnie nie ma przeciwskazań żeby było i na MorphOS. Ale musiałby się znaleźć ktoś jednocześnie zdolny, chętny i z dużą ilością wolnego czasu... A to już jest problem. :(

[#3] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@MDW, post #2

To może oficjalne bounty, albo inna mniej oficjalna forma zrzutki dla autora?
[#4] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@wali7, post #3

Jeśli gra uruchomi się na efice to dorzuciłbym się do zrzutki.
[#5] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@Bigo, post #4

W sumie gra jak na dzisiejsze czasy ma małe wymagania (nawet licząc że będzie w SDL), więc Efika powinna sobie z nią poradzić...

[#6] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@Solo Kazuki, post #5

To fajnie. Potrzebny jest tylko autor porty. Może znasz kogoś chętnego?
[#7] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@Bigo, post #6

Gdybym znał, to bym nie pytał się na PPA ;)

A trochę szkoda, bo dla MorphOS jest trochę RTS'ów (np Warzone 2100 czy Homeworld) oraz działają niektóre z Amigi (np Earth 2140), ale brak jest dobrych "turówek". A do takich należy Jagged Alliance 2. Jedynkę i Deadly Games skończyłem, nawet klika razy (nieźle działają pod DOSBox'em).

[#8] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@Solo Kazuki, post #1

pic1
pic2

z tym ze to moze byc jeszcze dluga droga przede mna.
aktualnie gra czasami sie wiesza nie wiedzac czemu, no i nie mozna zatrudnic nikogo = nie mozna grac:(
[#9] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@stefkos, post #8

Wow. Nie używam MOSa, ale kibicuję ci w portowaniu. JA2 to świetna gra i zasługuje na przeniesienie na każdą amigową platformę (podobnie jak HOMM3). Powodzenia życzę!OK
[#10] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@stefkos, post #8

aktualnie gra czasami sie wiesza nie wiedzac czemu, no i nie mozna zatrudnic nikogo = nie mozna grac

Zmień w kodzie zatrudnianie z umowy zlecenie na etat i powinno ruszyć ;)
[#11] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@pampers, post #10

Zmień w kodzie zatrudnianie z umowy zlecenie na etat i powinno ruszyć

W Polsce to podobno niemożliwe ;)

Ostatnia aktualizacja: 09.07.2013 10:01:59 przez BULI
[#12] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@stefkos, post #8

Z jednej strony nie mam cierpliwości do takich gier, z drugiej mam kumpli którzy grając w JA2 zapominali o takich przyziemnych rzeczach jak jedzenie, sen, rodzina :)
[#13] Re: Jagged Alliance 2 dla MorphOS?

@stefkos, post #8

Dobrze wiedzieć że ktoś w ogóle się tym zajął. Wielkie dzięki! Mam nadzieję że uda ci się skończyć port - byłby to kolejny ciekawy tytuł pod MorphOS.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem