[#1] Problemy z Pegasosem
Mam problem z Pegasosem 1, a wlasciwie moj znajomy, ale jako ze przywiozl do mnie kompa to pisze tutaj. Problem polega na tym, ze po wlaczeniu z poczatku wszystko dziala dobrze, laduje sie system i mozna pracowac. Ale po kilku-kilkunastu sekundach calosc sie zamraza w dziwny sposob. Tzn. ekran robi sie statyczny i mimo ze mozna ruszac myszka to nie mozna nic kliknac czy przesunac okienka. Jak zrobie reset to sytuacja sie powtarza. Co to moze byc? Kolega mowi, ze wszystko dzialalo bez problemow, az nagle raz wlaczyl komputer i tak juz jest. Mial ktos z Was cos podobnego?
[#2] Re: Problemy z Pegasosem

@libicki, post #1

A prubowałeś wystartować z płyty?

[#3] Re: Problemy z Pegasosem

@ZED^lM, post #2

Nie odłączył się wiatraczek od procka przy transporcie? Zajrzyjcie do środka i sprawdźcie czy wszystko gra, czy nic się nie poluzowało.

[#4] Re: Problemy z Pegasosem

@pampers, post #3

Bez wiatraka też będzie działać i to długo bez takich objawów. Jak miałem podobny objaw to okazało się, że karta graficzna nie była dociśnięta.

[#5] Re: Problemy z Pegasosem

@ZED^lM, post #2

Probowalem i takie same objawy :(
[#6] Re: Problemy z Pegasosem

@pampers, post #3

Patrzylismy juz i wszystko wyglada normalnie, wiatraczek dziala. Zreszta jemu to sie zaczelo dziac juz wczesniej i nie potrafil sobie poradzic, dlatego przyjechal z tym do mnie. Dlatego odpada kwestia transportu. Zupelnie nie wiem o co chodzi, moze pamiec?
[#7] Re: Problemy z Pegasosem

@Arbuz, post #4

Hm, grafika jest normalnie umocnowana, przykrecona. A moze byc tak, ze jest uszkodzona?
[#8] Re: Problemy z Pegasosem

@libicki, post #5

Jakie wersje MOS (na CD) sprawdzales ? 1.4.5 czy 2.0 2.1 2.2 ?
[#9] Re: Problemy z Pegasosem

@libicki, post #1

mozesz sprawdzic debuglog? Dobrze by bylo gdybys mial 512mb ramu.
W ostatecznosci pozostaje serial na drugi komp.
Od tego sie zaczyna diagnostyke

[#10] Re: Problemy z Pegasosem

@libicki, post #1

Odpal memtext extensive na początek.
[#11] Re: Problemy z Pegasosem

@libicki, post #1

U mnie takie cos czasem lubi wystapic ale u mnie plyta glowna jest luzna tzn. nie jest przykrecona do "podloza" - sprawdz dobrze styki..

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem