[#1] SCUMMVM GRY
Gdzie mogę znaleźć pełne wersje gier dla interpretera gier ScummVM?
Na głównej stronie z programem ScummVM są tylko 4 gry w pełnej wersji do pobrania.
Beneath a Steel Sky, Flight of the Amazon Queen
Lure of the Temptress, Drascula: The Vampire Strikes Back
Wszystkie gry działają zadowalająco na efice pod MorphOSem2.2.
Czy jest szansa na uruchomienie i pogranie w w/w gry i inne na A1200 040/33Mhz + AGA?
Czy jak posiadam jedną z tej listy grę http://www.scummvm.org/screenshots.php w wersji dla A1200 68k to czy mogę tę grę podpiąć pod interpreter gier ScummVM i zagrać w grę pod MorphOSem na efice?

[#2] Re: SCUMMVM GRY

@Leon, post #1

Na pewno możesz szukać tych gier na Allegro. Ja mam oryginalnego The Dig na CD i pieknie śmiga pod Summem na Pegu.
Właśnie przeglądnąłem dział download i znalazłem wersję dla Win CE - The Dig na mojej nawigacji samochodowej to będzie to :D

Ostatnia modyfikacja: 08.04.2009 22:06:38
[#3] Re: SCUMMVM GRY

@wali7, post #2

Czyli jak mam pełną wersję gry Waxworks na Amigę to muszę pobrać wersję demo z tej stronki i dokopiować specjalny plik uruchamiający?
Dziwi mnie to, że te 4 gry co sprawdzałem są całe spakowane w 1 pliku a np. Waxworks na Amigę ma ich co najmniej kilkadziesiąt.

[#4] Re: SCUMMVM GRY

@Leon, post #1

Jest spora szansa, że ScummVM rozpozna pliki z amigowej wersji. Często PCtowcy szukają wersji amigowej pod Scumm, bo była bogatsza niż ta na peceta (to działa też w drugą stronę - po co grać pod ScummVM w amigową wersję z przekonwertowaną do 32 col grafiką, skoro można mieć wersję VGA?).
[#5] Re: SCUMMVM GRY

@Leon, post #3

w przypadku the dig to jest wiele plików, nie wiem jak jest z innymi grami
[#6] Re: SCUMMVM GRY

@wali7, post #5

Na pewno "Sam and Max hit the road" i "Woodruff and the Schnibble of Azimuth" działają "normalnie", tzn. z katalogu z wieloma plikami. Pewnie gdyby Leon rozpakował te "gry spakowane do jednego archiwum" też by zadziałało.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem