[#1] Napalm i morphos
jak niektórzy wiedzą udało mi się uruchomić demo napalmu na Morphosie na pegazie.

żeby tego dokonać należy usunąć plik
exec/paula.directaudio

niestety dla pelnej gry w wersji 1.0 i 1.4 to nie dziala, czy ma ktoś wersje 1.1 1.2 1.3 1.35, warto by bylo sprawdzić ?

[#2] Re: Napalm i morphos

@rzookol, post #1

Nie mam tych wersji ale popieram inicjatywę rękami i nogami

[#3] Re: Napalm i morphos

@rzookol, post #1

na klasyku dziala, ale trzeba startowac z save, bo inaczej wyklada sie.

[#4] Re: Napalm i morphos

@Arbuz, post #2

Nie wiem czy będzie ktoś tematem zainteresowany ale na amithlonie działa. Może po wywaleniu pauli uderzyć w stronę grafiki?
[#5] Re: Napalm i morphos

@MisOr, post #4

nie, uderza w CIA

[#6] Re: Napalm i morphos

@rzookol, post #5

Właśnie się zastanawiam, czy szpiegowskie boty przeszukujące sieć jak trafią na ten wątek i wychwycą zwroty "Napalm", "uderza w CIA" "należy usunąć" i "po wywalenu Pauli uderzyć w stronę..." nie zaklasyfikują MorphOSa jako zagrożenia ze strony globalnego terroryzmu :)
[#7] Re: Napalm i morphos

@recedent, post #6

Też tak pomyślałem. A wtedy Rzookol nie tylko exec będzie miał na karku a i służby USA :)

[#8] Re: Napalm i morphos

@Arbuz, post #7

nie wiem co gorsze

[#9] Re: Napalm i morphos

@recedent, post #6

eee... te boty chyba nie znają polskiego :)
[#10] Re: Napalm i morphos

@recedent, post #6

Zbocze troche z tematu...
Najsmieszniejsze ze to co piszesz to wcale nie musi byc fikcja, smieszne jest jednak to ze takich informacji jest na swiecie tak duzo ze tak jak w przypadku 11 wrzesnia kiedy doszli dopiero po fakcie ze wszystkie informacje mieli. Problem w tym ze przy tak nagromadzonych nawet wierzytelnych danych nie bylo takiej osoby ktora by to wszystko zdazyla przeczytac, sklasyfikowac i wychwycic.

Z wlasnego doswiadczenia moge podac przyklad przecietnych wiekszych hipermarketow w ktorych czasem jest i kilkadziesiat kamer, co z tego jak spec moze co najwyzej obserwowac jednoczesnie kilka na raz. itd... itd.

[#11] Re: Napalm i MorphOS

@rzookol, post #1

Odświeżam wątek. Jak się okazuje, po tym jak pokazała się łatka do gry Napalm umożliwiająca grę na AmigaOS 4.x niektórym udało się grę uruchomić również na systemie MorphOS, ale do tego trzeba trochę nakombinować i mieć zainstalowane w systemie OS4Emu. Mnie się nie udało doprowadzić gry do uruchomienia (gra się zatrzymuje na planszy przed przejściem na ekran rozgrywki). Być może coś przeoczyłem, będę jeszcze walczył. Jednak gdyby ktoś przeoczył swego czasu wątek na MorphZone to podaje linka do opisu co zrobić po kolei by Napalm poszedł:
http://morphos.npage.de/napalm-mos-installer.html
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem