kolejne update (ostatnie przed wydaniem pełnej wersji 1.5)
z nowosci:
* Saving projects, still WIP, saving to default.project file now, load automatically during Connect
* Premiliary AREXX support done by Czeko who also did some cleanup in the code
*Major rework of device prefs, one can select connection type (USB or other) to avoid confusion
* "Connect at startup" switch in prefs which automatically set tooltype in the icon
Ale co, nową wersję Scandala? Ja mam Mustek 600 CU (jest na tej liście), ale on działa już ze starszą wersją więc nie wiem czy potrzebujesz mnie na betatesty.
Już znalazłem, szukałem pliku konfiguracyjnego mustek_usb.conf, żeby wrzucić do S:. Myślę, że wypada to poprawić, bo na MorphOS Library jest dokładny tutorial z linkami, które prowadzą donikąd. Stery sterami, ale te konfigi...
Scandal od morphosa 3.10 bedzie lepiej obslugiwal wielkosc obszaru skanowania.
Czy da się edytować obszar skanowania w jakimś pliku? Gdy dosunę kartkę skrajnie do prawej, to obcina mi jakiś 1,5mm obrazu. Muszę ręcznie odsuwać kartkę od krawędzi, żeby złapało mi jej krawędź.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.