[#1] Dopus4 pod MorphOSem
Z przyzwyczajenia i wygody stosuję często Dopusa4. Pobrałem wersję dla MOSa 4.18 (przy wybraniu komendy Version mam: 4.17, dopus library 22.26). Mam problem z konfiguracją. Kiedy wybieram fonts dopus się zamyśla i pomaga tylko reset. Podmieniłem ConfigOpus.CFG z wcześniejszej wersji i pomogło na tyle, że poustawiałem sobie wszystko - chodziło poprawnie. Ale następnego dnia przy wyświetlaniu katalogów nie mam nazw tylko same wielkości i daty (dzień wcześniej wszystko było dobrze). SnoopDos nie pokazuję błędów. Czy jest jakiś sposób na ustawienie Dopusa4 poprawnie? Może brakuje mi jakiejś biblioteki z klasyka?

Ostatnia modyfikacja: 09.08.2009 00:04:13
[#2] Re: Dopus4 pod MorphOSem

@AS, post #1

Ja od początku używam wersji 4.16 68k i nigdy nie miałem z nią problemów.
[#3] Re: Dopus4 pod MorphOSem

@R-Tea, post #2

Myślę, że może czegoś mi brakować w systemie, gdyż 4.16 68k też ma takie objawy. Co ciekawe, jak uruchomię wersję 68k na chwilkę i wyłączę, to po tym Dopus dla Mosa działa poprawnie (aż do resetu komputera).

[#4] Re: Dopus4 pod MorphOSem

@AS, post #3

Ja mam dopus.library (68k) 22.18. Sprawdzone systemową komendą version, bo narzędzie z ambientowego okienka Information (czyli dawniejsze IconInfo z WB) nie może znaleźć stringa z wersją.

Ja podejrzewam u ciebie, że coś nie tak z fontami lub diskfont.library.
Ja mam w mosowym katalogu wersję 50.8 mosową z 1.4.5
[#5] Re: Dopus4 pod MorphOSem

@R-Tea, post #4

Mam gołego MOSa 2.3 bez nakładek. Ponadto nie tylko fonts w configure powoduje zacinanie się Dopusa.

[#6] Re: Dopus4 pod MorphOSem

@AS, post #1

Tez mam golego 2.3 i tez mam problem z wyswietlaniem nazw plikow i katalogow w oknie Dopusa 4.18. Jeszcze nie udalo mi sie go zawiesic, ale bez nazw plikow i katalogow na slepo i tak nie chce go uzywac :) Wczytalem konfig ze starego Dopusa, ktorego uzywalem od wiekow na klasyku, wszystko sie ladnie wczytalo (buttony, menu itp.) jednak dalej jest problem z tym wyswietlaniem nazw. Na Mosie 2.2 wszystko bylo ok. Na 2.3 znow ten stary Dopus poprawnie pokazuje nazwy plikow i katalogow jednak nie jest w ogole stabilny pod mosem.

[#7] Re: Dopus4 pod MorphOSem

@AS, post #3

Tak naprawdę chyba zadna z tych wszystkich wersji Dopusa 4.x nie jest w pelni kompatybilna z Mosem. Przed chwila testowalem chyba wszystkie dostepne wersje i z kazda byly inne cyrki. Ostatecznie wersja 4.16 dziala u mnie najlepiej, tzn. Wszystko ladnie sie uruchamia, konfig dziala ze starszej wersji, nie zawiesza sie, jednak jest problem z suwakami przy oknach. Mimo, ze przesuwa sie go w dol i w gore to i tak zawsze wizualnie zostaje u gory, taki tam maly szczegolik, ktory az tak bardzo nie przeszkadza w uzytkowaniu.

[#8] Re: Dopus4 pod MorphOSem

@sordan, post #7

Pokombinowałem trochę (pomogła wypowiedź R-Tei - dzięki) i zrobiłem tak: zainstalowałem Dopusa4 dla MorphOSa (4.18 ), a następnie podmieniłem dopus.library z wersji 4.16. Jak na razie działa poprawnie.

Ostatnia modyfikacja: 10.08.2009 23:37:43
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem