[#1] Jaki tablet graficzny do Pegasosa 1 + MOS 2.3 ?
W dziale Sprzęt / Lista kompatybilności sprzętu, są wpisane dwa tablety graficzne Wacom Volito. Mam pytanie - czy komuś udało się zmusić jakiś inny tablet do współpracy?
Przymierzam się do zakupu i nie chciałbym potem rozpaczać. Tablet będzie mi służył do zabawy, grafikiem nie jestem :) W sumie to wystarczy sama emulacja myszy bez wodotrysków, w cenie około 100 zł.
[#2] Re: Jaki tablet graficzny do Pegasosa 1 + MOS 2.3 ?

@kjb, post #1

pentagramy i wacomy ogolnie powinny dzialac, szczegolnie starsze. Ale zawsze moze sie zdazyc, ze trafi sie model ktorego nie da sie zmusic do dzialania :)
[#3] Re: Jaki tablet graficzny do Pegasosa 1 + MOS 2.3 ?

@kjb, post #1

Ja mam taniego Trusta TB-1100. Działa na Efice pod 2.3, ale trzeba ustawić odpowiedni zakres stretch/clip w "Action" w ustawieniach Poseidona.

[#4] Re: Jaki tablet graficzny do Pegasosa 1 + MOS 2.3 ?

@recedent, post #3

Czy do Blendera warto w ogóle brać tablet i jak Ci się sprawuje akurat ten model? Pytam, bo piszą o klawiaturze i 3-przyciskowej myszy - podstawowy zestaw do pracy z Blenderem.

Ostatnia modyfikacja: 21.09.2009 18:50:14
[#5] Re: Jaki tablet graficzny do Pegasosa 1 + MOS 2.3 ?

@nelson, post #2

Ja mam starego Wacoma ze złączem ADB, a teraz czekam na przejściówkę iMate USB/ADB i jestem bardzo ciekaw czy bedę mógł taki zestaw odpalić pod mosem na mini

[#6] Re: Jaki tablet graficzny do Pegasosa 1 + MOS 2.3 ?

@ender, post #4

Mam tablet Genius easy pen (najprostszy model) na port com.Zadziała z Efiką, czy tylko te na USB? Z jakimi programami działają w ogóle tablety pod MOS-em?

Ostatnia modyfikacja: 19.10.2009 19:51:16
[#7] Re: Jaki tablet graficzny do Pegasosa 1 + MOS 2.3 ?

@ender, post #6

Można w jakiś prosty sposób przerobić na własny użytek sterowniki od tego tabletu, które są dla Windy i zaaplikować je pod MOS-em? (sterowniki są od win 95/98/2000/NT i znalazłem jeszcze pod Xp).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem