[#1] tesseract OCR
http://brain.umcs.lublin.pl/~rzookol/download/tesseract_beta.lha

troche się wiesza, nie chcialo mi sie sprawdzać czy support do jpegów dziala więc polecam sprawdzać na rozpakowanych tiffach, zacząłem przy tym grzebać godzinę temu więc pod wieczór powinienem mieć już sprawniejszą wersję

program obrazek.tif tekst_wynikowy -l pol

polskie literki konwertuje do utf-8 wiec oglądajcie na multiviewie bo bedą krzaki

ps. docelowo bedzie jako plugin do sketcha (przy czym bedzie mozna użyć z scandalem jak dopisze support do pluginów)

Ostatnia modyfikacja: 17.09.2009 18:10:16
[#2] Re: tesseract OCR

@rzookol, post #1

rewelacja! OK
[#3] Re: tesseract OCR

@rzookol, post #1

Coraz lepiej...! OK

[#4] Re: tesseract OCR

@rzookol, post #1

czy jest już może plugin, czy trzeba używać shella?

[#5] Re: tesseract OCR

@FOrest, post #4

po 4 miesiącach błogiego mieszkania na stancji (gdzie mosowej maszyny nie miałem) wrócilem do domu więc powoli zacznę się zajmować projektami. Nie wiem obecnie czy tesseract bedzie pluginem, na pewno korzystanie z niego zostanie zautomatyzowane tzn. dodam gui

[#6] Re: tesseract OCR

@rzookol, post #5

I, Jeśli możesz, zapis do ISO zamiast UTF...

[#7] Re: tesseract OCR

@Pero, post #6

Byłoby super... Grzegorz Kraszewski pisał, że konwersja z UTF-8 do lokalnego charsetu to wywołanie jednej funkcji z charsets.library...

Ostatnia modyfikacja: 01.07.2010 10:58:06
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem