[#1]
MOSNET - klasyczny MorphOS
Witam
Może ktoś znajdzie na to rozwiązanie bo mi już puszczają nerwy. Wczoraj działał mi MOSNET, ale nie mogłem odpalić OWB oraz update ambienta sprawiał mi problemy.
Dzisiaj zainstalowałem MOSa od nowa, zrobiłem update MOSA, Mui oraz ambienta i wszystko pięknie działa. Jednak po instalacji MOSNETU i próbie jego uruchomienia wywala błąd, że nie może znaleźć odpowiedniego device'a.
Jestem pewien że wszystko jest skonfigurowane dobrze, identycznie tak jak wczoraj. W pliku interfaces od MOSNETU mam ustawioną ścieżkę do prism2.device. Jednakże przy próbie uruchomienia nawet snoop pokazuje że ten plik nie istnieje, mimo że jest dokładnie tam, gdzie jest wskazane! Upewniłem się, że nie mam fakerom w extmodules, że bootdevice jest ustawione ale i tak dupa. Próbowałem z wersją 68k jak i MOSową i nadal MOSNET i Snoop twierdzą że tego pliku tam nie ma. Nawet upewniłem się, że wielkości liter są identyczne z tymi które są. Plik prism2.device wrzuciłem do DEVS:Networks oraz do MOSSYS:DEVS/Networks. Oczywiście wrzuciłem też katalog Firmware z instalki Prisma, niestety nie chce działać. Ma ktoś jakieś pomysły zanim zwariuje?
Ostatnim moim pomysłem jest nowa instalka MOSA, zainstalowanie MOSNETa i jak zadziała, to potem updejty, ale dzisiaj na to nie mam już siły..
Pozdrawiam z placu boju.