[#1] Gmail - problem z logowaniem pod OWB
Czy u kogokolwiek działa OWB z Gmailem?
Ze standardowymi cookies można się zalogować (chociaż nie zawsze, bo trzeba skasować wszystkie ciasteczka najpierw), ale w samym gmailu w standardowym widoku (nie jakimś uproszonym, starym czy prostym html) nie działa chat i co najważniejsze nie można kasować czy przenosić wiadomość (taki gmail tylko do odczytu...) - pojawiają się komunikaty o błędzie #500 i pasek adresu zmienia styl (na wbudowany w MUI) i czcionkę na bardzo miniaturową.
U mnie nie działa, eksperymentalne cookies nie sprawdzają się - nie można się z nimi nie tylko zalogować do gmaila, ale też do innych stron (przykładowo z ppa.pl niby działa, ale tylko na sekunde bo po odświeżeniu strony cookies już nie są odczytywane..).

[#2] Re: Gmail - problem z logowaniem pod OWB

@grxmrx, post #1

Ja mam tylko problem z gmailem oraz np z pocztą o2.pl (chyba że w obu przypadkach skorzystam ze starej opcji wyświetlania html). Miałem cichą nadzieję, że ten problem Fab rozwiąże..

[#3] Re: Gmail - problem z logowaniem pod OWB

@grxmrx, post #1

U mnie pod normalnymi cookies da się zalogować na gmaila i przeczytać pocztę, ale rzeczywiście nie da się nic wysłać. Pod eksperymentalnymi zdaje się być wszystko ok tzn loguje się jak trzeba, i pojawia się w pełni funkcjonalna lista od czatu, może dziś później sprawdzę jak jest z pełną funkcjonalnością. Na pewno pod Google docs da sie edytować dokumenty i je zapisywać, co ze zwykłymi cookies nie działało. Za to minusem eksperymentalnych ciasteczek jest to, że nie zapamiętuje ciasteczek i po zalogowaniu np na PPA na każdej podstronie jestem już wylogowany (na zwykłych jest ok). Chyba zrobię sobie prosty skrypcik przełączający tę zmienną w zależności od tego czy chcę czytać google, czy robi ć coś innego... do czasu aż fab to poprawi :)
[#4] Re: Gmail - problem z logowaniem pod OWB

@wali7, post #3

Odkryłem jak zalogować się do Gmaila, trzeba ustawić w jego ustawieniach (zrobiłem za pomocą Sputnika) by korzystał tylko z HTTP, a nie z HTTPS... Wtedy działa, szkoda że nie da się po HTTPS używać, w każdym razie zgłosiłem autorowi portu ten przypadek.

Inna bardzo ważna sprawa związana również z Gmailem - przy kasowaniu mejla (kasuje zaznaczająć email z listy) dzieje się u mnie dziwna rzecz - pasek adresu zmienia czcionke na jakąs miniaturową, a styl paska adresu i niektórych elementów MUI zmienia się na domyślny (wbudowany), czyli taki najprostszy z możliwych. Czy tylko u mnie tak jest?

[#5] Re: Gmail - problem z logowaniem pod OWB

@grxmrx, post #4

Przyczyna tego jest dość prosta. Jeżeli jakiś obiekt MUI powoduje, że okno jest za duże, to MUI próbuje się ratować zmieniając czcionki na mniejsze. Pewnie gdzieś jest wstawiany za długi tekst.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem