[#1] Morphos 2.4 Mac Mini nie moge utworzyć partycji
Witam

Miałem ochotę zobaczyc co to Morphos 2.4 i ile w nim amigi, a że mam Maca Mini to ściągnąłem wersje demo MOS 2.4 i próba ....

Za chiny nie dam rady utworzyć partycji. Jak dam auto to tworzy 3 partycję DH0: (HFS) o poj. 64 MB - czyli za mało i dwie DH1 i DH2 system SFS. Nie pójdzie dalej bo DH0 ma za mało miejsca.

Próbuje inaczej, ręcznie ustawiam partycje jak wyżej (flagi itd.) ale tak żeby DH0 HFS miał 200 MB. I..... nie pójdzie dalej bo twierdzi że nie ma partycji HFS, a przecież JĄ MA. Innych opcji nie ma.

Tak więc tak rozpoczęła się moja przygoda z MOS i pewnie się na tym skończy, chyba, że ktoś wie o co tu chodzi.

[#2] Re: Morphos 2.4 Mac Mini nie moge utworzyć partycji

@silverbud, post #1

To jak się zdaje instalator tylko informuje, że jest za mało bez problemu można kliknąć dalej czy instaluj i po problemie. Pierwsza partycja to tylko Boot. Więc 64 MB wystarczy.

[#3] Re: Morphos 2.4 Mac Mini nie moge utworzyć partycji

@silverbud, post #1

Nie jest potrzebna większa DH0 w HSF? W przypadku Morphosa na macu mini tam znajduje się jedynie kernel MOSa (bo musi on być na rozpoznawanej przez mini bootowalnej partycji, to jest kilka MB), cała reszta plików systemowych znajduje się na DH1 - to jest partycja bootowalna w rozumieniu amigopodobnych systemów (zostaje przypisana jako SYS).
Po prostu zainstaluj tak jak proponuje instaler i będzie grało.

Ostatnia modyfikacja: 19.10.2009 18:20:30
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem