[#1] Wymieniając g3 na g4 w pegu2-czy traci sie zarejestrowany system mos2.4?
Mam pytanie. Posiadam zarejestrowany morphOS2.4 na pegasosie2 g3/600Mhz. Czy wymieniając kartę procesorową na g4/1Ghz przypadkiem nie stracę zarejestrowanego systemu? Wiem że klucz przypisany jest do danego sprzętu, jak by na to nie patrzeć sprzęt pozostaje ten sam z wyjątkiem karty cpu. Nie jestem w 100% pewny więc wolę się zapytać!!
[#2] Re: Wymieniając g3 na g4 w pegu2-czy traci sie zarejestrowany system mos2.4?

@atarens, post #1

Nie powinno być z tym problemu. W razie czego należy zarejestrować się jeszcze raz po zmianie CPU i opisać problem - sprawdzimy dane z rejestracji i wygenerujemy nowy klucz. Ale na 99% zadziała od razu.
[#3] Re: Wymieniając g3 na g4 w pegu2-czy traci sie zarejestrowany system mos2.4?

@Jacek Piszczek, post #2

Po zmianie np. Efiki na Maca Mini takie powtórne wygenerowanie klucza z jednoczesnym uniewaznieniem starego na razie nie wchodzi w grę, prawda? :)

[#4] Re: Wymieniając g3 na g4 w pegu2-czy traci sie zarejestrowany system mos2.4?

@MDW, post #3

Nie, nie wchodzi :)
[#5] Re: Wymieniając g3 na g4 w pegu2-czy traci sie zarejestrowany system mos2.4?

@Jacek Piszczek, post #2

A czy nie bedzie problemu przy wymianie G3 na G4.
Czy zadziala Pegasos?
Kiedys dowiadywalem sie w tej sprawie i twierdzono lepiej sprzedac plyte z prockiem i kupic nowa.
[#6] Re: Wymieniając g3 na g4 w pegu2-czy traci sie zarejestrowany system mos2.4?

@Norbert, post #5

Przeciez operacja wymiany cpu polega na wymianie calej karty procesorowej a nie samego cpu! Czy płyta główna pegasosa2 w wersji g3 różni się czymś w stosunku do pegasosa z g4 oprócz tej karty procesorowej?
[#7] Re: Wymieniając g3 na g4 w pegu2-czy traci sie zarejestrowany system mos2.4?

@atarens, post #6

W Pegasosie 2 można wymieniać karty, pod warunkiem, że karta G3 była zrobiona dla Pegasosa 2. Ta z 1ki nie zadziała.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem