[#1] Panele - niepotrzebne zmiany
Używam u siebie 6 paneli (podzielone wg. typów programów) z włączonym auto zwijaniem. Niestety w najnowszych wersjach systemu MorphOS nastąpiły pewne zmiany w ich zachowaniu, które powodują że panele nie są już tak wygodne w użyciu. Pierwsza z nich dotyczy zachowania przy autozwijaniu. A mianowicie po zaznaczeniu kursorem jakiejś ikony, a następnie zjechaniu kursorem poza panel, ikona cały czas jest aktywna. Prowadzi to do tego że panele nie zwijają się same, a na dodatek na raz mogę mieć zaznaczone 6 pozycji (po jednej na każdym panelu). Druga dotyczy dwukilku na panelu (a dokładniej jego gadżecie zmiany położenia). Kiedyś przy ustawieniu głębokości panelu jak normalne okno, dwuklik powodował jego przejście na plan pierwszy (tak jak okna) - teraz już to nie działa. Moje pytanie brzmi, czy dałoby się powrócić do dawnego zachowania paneli ,przynajmniej w tych dwóch kwestiach?

[#2] Re: Panele - niepotrzebne zmiany

@Solo Kazuki, post #1

Było kiedykolwiek tak, że jak się miało zwijane panele, rozwinęło się jeden i kliknęło na ikonę to panel się sam zwinął?

[#3] Re: Panele - niepotrzebne zmiany

@MDW, post #2

Bylo. Zauwazylem "nie zwijanie" sie paneli od wersji 2.3.
[#4] Re: Panele - niepotrzebne zmiany

@Phibrizzo, post #3

A ja od tej samej wersji zauważyłem "nie odznaczanie" ikon w panelu po zjechaniu z nich myszą, o którym wspomina Solo Kazuki. Myślę, że to jeden i ten sam "ficzer".

[#5] Re: Panele - niepotrzebne zmiany

@recedent, post #4

To ja jeszcze dołożę że w MOS2.2 i 2.3 miałem tak że jak się na panelu pojawił dymek z helpem opisującym co to za ikona to dopóki nie najechałem drugi raz na tą ikonę to help nie znikał. Teraz tego nie sprawdzę niestety bo peg na intensywnej terapii leży

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem