[#1] Mac Mini, MOS i WiFi
Taa... i znowu mini ;)

Kupiłem dziś miniaka bez AirPorta. I zastanawiam się jakie karty WiFi na USB mają szanse zadziałać?

To dla mnie ważne bo chcę miniaka postawić w salonie a nie mam tam kabelka tylko WiFi, więc nie będę miał dostępu do sieci.

Ostatnia modyfikacja: 20.10.2009 21:27:23
[#2] Re: Mac Mini, MOS i WiFi

@altcomputing, post #1

Pod Mosem żadne wifi na usb nie zadziała. Kup jakiś punkt dostępowy który podłączysz przez lana a będziesz miał pewność, że internet zadziała bezproblemowo na Mosie jak i OSX.

[#3] Re: Mac Mini, MOS i WiFi

@altcomputing, post #1

D-Linka, maja wieksze mozliwosci i zasieg od tej wbudowanej w mini.

add: jak z MorphOS, to tak jak napisal pampers.

Ostatnia modyfikacja: 20.10.2009 21:40:01
[#4] Re: Mac Mini, MOS i WiFi

@] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [, post #3

Dzięki. mniej więcej tyle samo wygooglowałem i widzę że raczej nie ma innej opcji.

[#5] Re: Mac Mini, MOS i WiFi

@altcomputing, post #4

Mos się rozwija więc może kiedyś:)

[#6] Re: Mac Mini, MOS i WiFi

@Arbuz, post #5

Twórcy MOSa nie wykluczyli powstania sterownika dla airporta, jednak w wydaniu wersji 2.4 nie był on dla nich priorytetem.

[#7] Re: Mac Mini, MOS i WiFi

@pampers, post #6

miniaka mam i tak bez airporta, niemniej jednak zawsze mógłbym podpiąć jakiś dongielek USB. Mam nadzieję że wkrótce jakieś wsparcie się pojawi :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem