Witam, mam problem, bo kupiłem Maca Mini bez systemu. MORPHOS działa na nim świetnie, ale z wiadomych względów chciałbym obok naszego ulubionego systemu zainstalować macos-a. Czy ma ktoś z kolegów nośniki Tigera do udostępnienia albo ich kopię??
Sprawdź po numerze seryjnym jaki najwyższy system był instalowany na Twoim miniaku i po prostu ściągnij go sobie z netu, system jest dodawany do maczka free bo jest traktowany jako część hardware (wliczony w cenę?) i jest to jak najbardziej legalne.
Pozdrawiam
Emu
Dzięki za info. Co do legalności takiego rozwiązania, to jestem świadomy. Kupując maca, mam licencję na system, który był z nim rozpowszechniany. A co do ściągania, to coś właśnie marnie mi idzie, dlatego zarzuciłem tego posta.
Jeśli coś, to proszę o info.
No nie piractwo... dzwoniłem do Appla i sami mi powiedzieli, że muszę zdobyć odpowiedni nośnik, bo system nie jest już produkowany. A za info co do serii miniaków THX!
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.