[#1] AmiGG problemy z połączeniem
Mam problem z połaczeniem się do serwera gg z AmiGG (0.44.13). Próbowałem już innych dostępnych adresów serwerów gg, ale nic nie pomaga :(
Spotkaliście się już z takimi problemami ?
BTW, na piecu obok mój profil jest aktywny i wsio działa OK ... ok, racja

[#2] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@biax, post #1

Biax, upewnij się że masz wyłączone logowanie do tlen, ja miałem kiedyś podobny problem i dopiero usunięcie próby logowania do tlen wyeliminowało problem.

[#3] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@pampers, post #2

Pomimo wyłączenia Tlen-a wciąż ma connection time out :(
Ki cholera.... ?

[#4] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@biax, post #3

W "GG prefs" w zakładce "Network" wyłącz opcję "Try default IP adresses first". U mnie pomogło.
[#5] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@wali7, post #4

Witaj Piotrusiu :)
Kurcze teraz to dopiero sypie timed out-ami :(

[#6] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@biax, post #5

Ano witaj Marcinie (skoro zostałem wywołany po imieniu :D ).
U mnie działa ta sama wersja AmiGG co u Ciebie. Dawniej miałem time out prawie zawsze po włączeniu (chociaż w końcu po 5-10 min się łączył), po wyłączeniu wspomnianej opcji (dzięki Drako) łączy się 1-2 s.
W AmiGG jest też opcja po wybraniu której pokazuje stronę www ze statusem (pingi) wielu serwerów GG. Może więc włącz te serwery domyślne i wpisz IP któregoś z aktywnych serwerów. (znajdziesz ją w zakładce "network" jako "show lived servers")

Ostatnia modyfikacja: 11.11.2009 01:40:29
[#7] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@wali7, post #6

Używam AmiGG 0.44.13 na Efice w domu i Pegasosie 2 w pracy. Na obu maszynach wystarczyło "odptaszkować" opcję używania domyślnych adresów IP i łączy się w kilka sekund.

[#8] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@Grzegorz Kraszewski, post #7

Ja, natomiast mam inny problem. Podczas dluższej "rozmowy" AmiGG mi sie wiesza. Sprawdziłem wiele razy, jesli rozmawiam z jednym uzytkownikie kilkanascie minut - crash, muszę zamknąć program i uruchomić ponownie.

[#9] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@Grzegorz Kraszewski, post #7

Kurcze, próbowałem już wszystkiego :( Inny serwer, inne ustawienia preferencji, nowa instalacja amigg ... i nic, dalej connection timed out.

[#10] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@biax, post #9

Może masz gdzieś po drodze firewall.

[#11] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@biax, post #9

Ja mam to samo zarówno na Morphosie jak i na Icarosie :(
[#12] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@Zbysiuk, post #8

z*any texteditor.mcc, wróc do starszych wersji

[#13] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@biax, post #9

włącz w tooltypes
DEBUG
i obczaj co pisze w logtoolu

[#14] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@rzookol, post #13

Tak w ogóle to przydałaby się jakaś nowsza wersja AmiGG...

[#15] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@FOrest, post #11

no... ja po godzinnej walce odpuszczam (zmiana serwerow, 3 starsze wersje klasy texteditor). dobrze, ze chociaz owb jest i web gadu.

[#16] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@cactoos, post #15

To ciekawe. U mnie (Peg2, MOS 2.4) AmiGG zalogowało się w 4 sekundy i działa normalnie.

[#17] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@MDW, post #16

a u mnie program sie wiesza, a nic nie bylo zmieniane :(
jesli nie ma netu to amigg dziala,
czasami dopiero kolejna uruchomiona kopia programu dziala poprawnie.
[#18] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@cactoos, post #15

To może spróbuj Gadami

[#19] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@waldiamiga, post #18

No wygląda na to, że Gadami działa bez problemów.

ps. Wrzuciłem wymagane przez Gadami xml2.library - wersje dla 020. W pakiecie są wersje od 020 do 060 i tak sie zastanawiam, której wersji ( i to odnośnie wszystkich programów/bibliotek/etc ) powinienem używać ? Chodzi mi o to, czy w przypadku uruchamiania softu 68k pod mos'em powinienem używać dedykowanej wersji ? Gdybym skopiował np. wersje dla 040 z koprocem, to co straciłbym , albo co zyskał ? Sorry za poruszanie lame tematów, ale po 7 latach przerwy ( okazjonalnie uae ) trudno jest załapać .

[#20] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@cactoos, post #19

robilem testy z lame i wyszlo, ze dla procesora 68060, post #11 oraz #18

http://www.ppa.pl/forum_ppa/read.php?f=5&i=3007&t=2957#reply_2995

[#21] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@cactoos, post #19

Zasada jest prosta. Jeżeli program 68k wymaga jakiejś biblioteki, to najlepszym rozwiązaniem jest natywna wersja dla MorphOS-a (PPC). Jeżeli natywnej wersji nie ma, to wtedy styknie każda wersja 68k, MorphOS ma emulację wszystkiego, do 68060 włącznie. Jeżeli chodzi o to, która 68k będzie szybsza, to trudno mi coś powiedzieć, różnice będą zapewne niewielkie.

[#22] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@biax, post #9

Poczekaj trochę - ja też tak miałem i nic nie pomagało. Wczoraj po Twoim poście odpaliłem GG, po raz kolejny Odptaszkowałem inne serwery i...poszło. Również cudowałem i nic nie dawało. A podejść robiłem kilka.
Cierpliwości....

[#23] Re: AmiGG problemy z połączeniem

@Norbert, post #17

wylaczenie tlenu pomoglo
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem