[#1] nowy klient (s)FTP dla MOSa
Jakiś czas temu (na forum MorphZone) Jaca zadeklarował się, że może napisać klienta sftp dla MOSa. Jest na ten cel otwarte także odpowiednie bounty. Ciekawi mnie stan prac nad tym programem i czy jest szansa na to by klient był w jakiś sposób zintegrowany z Ambientem? Nie kryję, że marzy mi się takie rozwiązanie jak w DOpusie 5.82. Po przesiadce na MOSa i ATC przeżyłem szok (jakbym wrócił do epoki kamienia łupanego w kwestii połączeń FTP). Anyway, Jaca - zdradzisz w jakim stadium są prace nad Twoim FTPem ? ;)

[#2] Re: nowy klient (s)FTP dla MOSa

@MarX, post #1

Hej,

Nie ukrywam, że i mi pasowałby prosty klient sftp, lub po prostu scp. Prostacki scp zintegrowany z ambientem byłby bardzo rulez. Jako, że o programowaniu pod mosa na razie nic nie wiem, mogę chyba tylko testować rozwiązania i dawać feedback.

[#3] Re: nowy klient (s)FTP dla MOSa

@MarX, post #1

dobrze, że nie do epoki kamienia jeszcze nie rozlupanego :)

mi odpowiada ATC ale to pewnie tylko sila przyzwyczajen

[#4] Re: nowy klient (s)FTP dla MOSa

@MarX, post #1

Na razie prowadziłem tylko ogólne rozeznanie, niemniej jednak pomysły są. Oczywiście będzie to coś integrowalnego z Ambientem. Niestety w tej chwili mam baaardzo długą listę todo i bardzo mało czasu, więc projekt będzie musiał jeszcze poczekać.
[#5] Re: nowy klient (s)FTP dla MOSa

@Jacek Piszczek, post #4

Na razie prowadziłem tylko ogólne rozeznanie, niemniej jednak pomysły są. Oczywiście będzie to coś integrowalnego z Ambientem.

Pomysł świetny i wart prawie każdych pieniędzy.

Niestety w tej chwili mam baaardzo długą listę todo i bardzo mało czasu, więc projekt będzie musiał jeszcze poczekać.

A nie mógłbyś się jakoś rozmnożyć? Friedenowie jakoś mogli...
;) ;) ;)

[#6] Re: nowy klient (s)FTP dla MOSa

@MDW, post #5

I zapłacili za to brakiem włosów ;)
[#7] Re: nowy klient (s)FTP dla MOSa

@Jacek Piszczek, post #6

To poza bounty na klienta sftp zrobimy też dla Ciebie bounty na przeszczep cebulek włosów

Ostatnia modyfikacja: 01.12.2009 14:52:13
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem