[#1] Zapis na HFS+ journaled.
Witam,
odpaliłem ostatnio maka mini za pomocą płytki z Mosem 2.4 w celu przekopiowania danych z dysku wyjętego niegdyś z pegaza. Dane te (niezwykle ważne pliki mp3), chciałem zapisać na zamontowanej pod Mosem partycji makówkowej HFS+ Journaled - nie powiodło się.
Mam w związku z tym pytanie - czy Mos 2.4 obsługuje zapis na takiej partycji, a jeśli tak, to co mogłem zrobić źle, że mi nie zapisał?

[#2] Re: Zapis na HFS+ journaled.

@il_capitano, post #1

HFS+ jest tylko w trybie odczytu danych. Nie ma planów by się to zmieniło.
[#3] Re: Zapis na HFS+ journaled.

@Jacek Piszczek, post #2

a i tak nie ma dostepu do wszystkich plikow nawet w glownym katalogu nie mowiac juz o podkatalogach, ktorych w ogole nie widac.

[#4] Re: Zapis na HFS+ journaled.

@Jacek Piszczek, post #2

Hmmm... a to ciekawe, więc w jakim systemie ma być sformatowana partycja aby była w pełni funkcjonalna pod MOSem i OSX ?

[#5] Re: Zapis na HFS+ journaled.

@MarX, post #4

Nie wiem jakie filesystemy rozpoznaje MacOS X, ale do wymiany danych z PC używam z powodzeniem FAT32 (niestety bywają problemy z dłuższymi nazwami plików, ale pomagają archiwa lha).
[#6] Re: Zapis na HFS+ journaled.

@Jacek Piszczek, post #2

Ok, dzięki za szybką odpowiedź. Zatrudnię pośrednika do przerzucenia danych - przenośny dysk Fat32.

[#7] Re: Zapis na HFS+ journaled.

@MarX, post #4

Zarówno OSX jak i MorphOS obsługują również Ext2/Ext3.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem