[#1] Free Heroes
Free Heroes of Might & Magic 2 na MorphOSa. Enjoy OK

http://amiga.comscripts.com/phpBB/viewtopic.php?topic=130&forum=2

[#2] Re: Free Heroes

@Sir_Lucas, post #1

nie sądziłem, że doczekam!! OK
[#3] Re: Free Heroes

@FOrest, post #2

Kto wie, może nie doczekasz. Wersja, o której wspomina Sir Lucas jest średnio grywalna, a cytowany post został napisany w... lutym. Screenshota z tego free heroes 2 odpalonego na mojej Efice możesz obejrzeć w dziale graffiti.

[#4] Re: Free Heroes

@recedent, post #3

Posted: 2009-11-30 23:43   
Hit found and corrected thanx to Fab.

You can download latest version with no more hits (at least found ... )

SixK

Oj chyba jednak nie ;)

[#5] Re: Free Heroes

@recedent, post #3

ostatni post jest z 30.11.09

spoznilem sie :)

Ostatnia modyfikacja: 01.12.2009 22:16:30
[#6] Re: Free Heroes

@FOrest, post #2

i nie pograłem... :(
Utknąłem na poszukiwaniu intl.library...
poza tym piszą tu, że toto trza sobie skompilować...
Zatem to archiwum nie dla takich lamerów jak ja :(
[#7] Re: Free Heroes

@FOrest, post #6

nie nie. intl.library znajdziesz na aminecie. A w archiwum są źródełka oraz... wersja skompilowana. Potrzebujesz jeszcze danych z wersji PC i drobnej edycji w pliku cfg.

P.S. Faktycznie, przepraszam, nie zauważyłem - to nowsza wersja. Ale według mnie i tak nie da się grać. Parę rzeczy, które zwróciły moją uwagę:
- nie działają kampanie
- nie działa zapisywanie gry
- w trybie walki (który potrafi czasem "wyjść z siebie") nie działają czary (tzn. widać zaznaczenie na jednostce efektu działania czaru, ale nie widać działania - ubawiłem się gdy ostrzelali mnie oślepieni łucznicy, albo gdy przyspieszona jednostka nie zyskała na prędkości).
- w trybie oblężenia zamku nie działa ani katapulta, ani wieżyczka strzelnicza. Przy odrobinie szczęścia można oblegać zamek/bronić się w nieskończoność :)

[#8] Re: Free Heroes

@recedent, post #7

Czy to są ficzery mosowego portu, czy taka uroda Free Heroes?
[#9] Re: Free Heroes

@FOrest, post #8

Ciężko stwierdzić. Na stronie autora/ów portu ostatni wpis był 7 miesięcy temu, coś tam piszą o ulepszeniu silnika walki, udziale zamku w rozgrywce (piszą nawet, że udało się uczynić ściany zamku nieprzenikalnymi :) ). Ogólnie słabo to widzę niestety. Pewnie już łatwiej o dobry open source port trójki, bo bardziej popularna (i ludzie grają w nią do dziś).

[#10] Re: Free Heroes

@FOrest, post #8

W readme napisane jest " Free Heroes2 Engine (is not playable version.) "
takze to uroda tej wersji zdaje sie .
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem