[#1] Mospup i karta CF
Czy komuś udało się uruchomić Mosa PUP lub OS4 na karcie CF? Postanowiłem przenieść swoje dane z HDD na CF. OS3.9 ruszył z kopyta. Natomiast MorphOS nie chce wystartować nawet jak tylko sam jest na jednej partycji. Po uruchomieniu Ami wszystko idzie do pewnego momentu, potem procedura ładowania się zatrzymuje.

MorphOS startuje bez problemu ze starego dysku na którym był poprzednio.
Konfig to:
A1200.
4xEIDE Elbox
karta CF 4GB Sandisk Ultra II
BPPC 175/060/66
BVision
128MB Ramu

Aha, MorphOS jest na pierwszej partycji. Próbowałem na FFS i na SFS 1.279 68k.
Na obu FileSystemach ten sam efekt.
Z góry dziękuję za sugestie.

[#2] Re: Mospup i karta CF

@Sir_Lucas, post #1

Ja na mojej A1200 i A400D mam OS4.0 na CFie. Nie udało mi się jedynie sformatować CF pod SFS i mam w obu przypadkach FFS. Dawno nie odpalałem MOSa PUPa, ale tam zdaje się musi być SFS. Może tu jest pies pogrzebany?
A tak w ogóle to wybrałem CF, bo MediaToolBox z OS4.0 przy ustawianiu dysku "psuł" go i Ami przestawała się uruchamiać (w kółko reset). Pomagało dopiero zainstalowanie i sformatowanie HDka pod Piecem i od nowa zainstalowanie w Ami (dla zwykłego HD musiałem rozkręcać Piec, żeby podpiąć HDka do kontrolera, a dla CF po prostu wkładam w zamontowany w Piecu czytnik).

[#3] Re: Mospup i karta CF

@Kitech, post #2

Dzięki za odpowiedź :)
Mos PUP startuje bez problemu zarówno na SFS jak i na FFS, a przynajmniej startował na moim starym dysku. Na CF za cholerę nie chce się podnieść.
A masz może SFSa 1.252 i mógłbyś mi podesłać na maila? Adres jest w profilu.
Ja wybrałem CF ze względu na ciszę :)
OS4 jeszcze przede mną, ale na AW.net już ktoś ma problemy przy instalacji.
Będę próbował dalej, ale na razie jest w martwym punkcie trochę

[#4] Re: Mospup i karta CF

@Sir_Lucas, post #3

Muszę Cię zmartwić. Na mojej Cf-ce MorphOS PUP ruszył od razu :)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem