[#1] Klon gry Diablo na MorphOSa ;)
SixK na kanale #morphos podał linka do portu gry freedroidRPG 0.13rc2 : http://amiga.comscripts.com/phpBB/viewtopic.php?topic=145&forum=2&0 na MorphOSa. Nie wiem czy to się w ogóle nadaje na newsa więc ląduje tutaj ;)
Głównym bohaterem pingwin, czyli kolejny "sdlowy sh*t", port gry z Linuksa ;)

[#2] Re: Klon gry Diablo na MorphOSa ;)

@grxmrx, post #1

Nie no pingwin? Już chociaż mogli zrobić łażącego motyla :D

[#3] Re: Klon gry Diablo na MorphOSa ;)

@grxmrx, post #1

Au, ta instalka ma 117 mega! Mógłby ktoś chociaż napisać, czy to warto ściągać... Bo patrząc na screeny mam mieszane uczucia.

[#4] Re: Klon gry Diablo na MorphOSa ;)

@recedent, post #3

Recedent: a co, impulsy Ci biją? :D

[#5] Re: Klon gry Diablo na MorphOSa ;)

@recedent, post #3

Nie, bo jak się okazuje archiwum jest jednak zepsute, trzeba poczekać na wersje naprawioną.

[#6] Re: Klon gry Diablo na MorphOSa ;)

@pampers, post #4

Czas to pieniądz, a jutro idę na 06:30 do pracy. Ale pewnie mógłbym jutro skorzystać ze "wznawiania downloadu". I na tym pewnie się skończy, chyba że wcześniej ktoś w wątku napisze, że nie było warto. Tak czy siak - trzeba będzie gdzieś zamieścić info, czy chodzi na Efice (a zapewne nie chodzi i w readme przeczytam, że wymaga co najmniej 512 MB RAM).

[#7] Re: Klon gry Diablo na MorphOSa ;)

@recedent, post #3

Kiedyś, dawno grałem we wczesną wersje "tego czegoś" na linuxie. Działało całkiem nieźle jak na SDL, a gra...jak to klon Diablo. Klikanie nie może się przecież znudzić ;) Zobaczymy jak będzie z wersją na MorphOSa, mam nadzieję, że zapewni kilka godzin wciągającej rozrywki :)

[#8] Re: Klon gry Diablo na MorphOSa ;)

@grxmrx, post #1

Ta gra jest bardziej przerazajaca niz najbardziej przerazajacy monster z "Diablo" :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem