Od jakiegoś czasu z racji posiadania iBook'a obserwuję dział MOS'owy i powiem szczerze - kusi... zakupić minimaczka. Tym bardziej , że za zdroworozsądkową cenę otrzymuję najszybszy bodaj amisprzęt odpalający w dodatku classic soft i przyzwoitego już classicmaczka (ppc znaczy) na dodatek. Do tego z racji posiadania ibook'a G3 zostałem tu oświecony, że na niego raczej MOS'a nie będzie (a szkoda, 500 MHz to wcale niezły komp wg mnie).
Nie powiem , by mi obecna kombinacja szybkiej emulacji classic na UAE i prawdziwe A600 i A1200 nie starczały, ale zapoznać się z tym co rozwijane na codzień w amiświecie (a może i AOS 4.x ??? za jakiś czas) byłoby fajnie. Do tego płyty amigowe dedykowane, czy stare karty ppc na klasyka cenowo wychodzą drożej...
Tylko najpierw chciałbym zerknąć na to w akcji i tu moje pytanie. Czy w Szczecinie posiada ktoś taką mac+MOS kombinację (oczywiście mam na myśli "wpadnięcie" z umówionym dobrym "trunkiem" na chwilę prezentacji może w ferie?). Nie powiem by te 500-600 zł plus kasa na system była rujnująca, by nie zaryzykować, jednak posiadając już stare bo stare PC, ibooka i Ami, nie bardzo chcę kupować jednak w ciemno jeszcze jednego sprzętu, tym bardziej, że w ciasnym mimo wszystko lokum już nie ma praktycznie gdzie tego trzymać (już teraz poza PC wszystko w szafkach stoi).